Ο Σεπτέμβριος σηματοδοτεί μια νέα εποχή, την έναρξη του σχολείου, τα ζωηρά χρώματα στα φύλλα των δέντρων και το δροσερό αεράκι. Αυτή είναι μια εξαιρετική εποχή για να έρθει στον κόσμο ένα μωράκι.

Αν περιμένετε να καλωσορίσετε το μωρό σας αυτό το μήνα, παρακάτω θα βρείτε μερικά fun facts που θα σας κάνουν να νιώσετε τυχεροί:

Τα μωρά του Σεπτεμβρίου είναι πιο πιθανό να τα εκατοστήσουν

Οι ερευνητές λένε ότι οι άνθρωποι που έχουν τα γενέθλιά τους μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου, έχουν σημαντικά περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερα χρόνια και ίσως να ξεπεράσουν και τα 100.

Διαβάστε επίσης: Μωρά: Τι ξεχωριστό έχουν τα παιδιά του Ιουλίου;

Ο επιστημονικός λόγος πίσω από αυτό είναι ότι, τα μωρά που γεννιούνται αυτή την περίοδο είναι πιο επιρρεπή στο να κολλήσουν εποχικές ασθένειες, λοιμώξεις και αλλεργίες. Αυτό συμβάλλει στο να χτίσουν αντίσταση και ανοσία με την πάροδο του χρόνου.

Τα πάνε καλύτερα στο σχολείο (και τα αθλήματα) από τους συνομηλίκους τους

Αποδεικνύεται ότι ο μήνας γέννησής μας επηρεάζει, επίσης, την επιτυχία μας και το πόσο μακριά θα φτάσουμε στη ζωή. Όσον αφορά τα μωρά του Σεπτέμβρη, το Γραφείο Οικονομικών Ερευνών των ΗΠΑ αναφέρει ότι είναι επιτυχημένοι και ικανοί από μικρή ηλικία.

Επιπλέον, η μελέτη δείχνει ότι τα παιδιά που έχουν γεννηθεί αυτό το μήνα τείνουν να τα πηγαίνουν καλά στο σχολείο, καθώς έχουν ανεπτυγμένη γνωστική λειτουργία.

Ωστόσο, η σχολική επίδοση δεν είναι το μόνο πλεονέκτημα των μωρών που γεννιούνται τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με το Centre for Sports and Exercise Science, τα παιδιά που γεννιούνται το φθινόπωρο στο βόρειο ημισφαίριο, έχουν ελαφρώς μεγαλύτερη οστική και μυϊκή μάζα.

Ως αποτέλεσμα, είναι πιο δραστήρια και ασχολούνται νωρίτερα με τον αθλητισμό.

Μένουν μακριά από τους μπελάδες

Η μελέτη School Starting Age and Cognitive Development, διαπιστώνει ότι τα μωρά που γεννήθηκαν τον Σεπτέμβριο είναι λιγότερο πιθανό να έχουν μπλεξίματα με το νόμο, συγκριτικά με τα «ξαδέρφια» τους που γεννήθηκαν τον Αύγουστο ή τους άλλους μήνες.

Οι ερευνητές καταλήγουν ότι οι αυξημένες επιδόσεις των παιδιών στο πανεπιστήμιο, μειώνουν την πιθανότητα να φυλακιστούν για κάποιο έγκλημα.

Ο Σεπτέμβριος είναι ο πιο δημοφιλής μήνας γέννησης

Το Σεπτέμβριο γεννιούνται περισσότερα μωρά από οποιοδήποτε άλλο μήνα του έτους. Ίσως αυτή η έκρηξη των μωρών να οφείλεται στο ότι οι γονείς νιώθουν ιδιαίτερα ερωτευμένοι τα Χριστούγεννα…

Αλλά γενικά, φαίνεται ότι είναι ένας πολύ καλός μήνας για να έχει κανείς γενέθλια. Δεν είναι καθόλου παράξενο που είναι τόσο δημοφιλής.