Ξεχνάτε συνεχώς τις κάλτσες, τα παπούτσια, τα κλειδιά, το κινητό σας, το μάτι ανοιχτό; Νιώθετε ότι δε μπορείτε να ανταποκριθείτε σε όλα αυτά που έχετε να κάνετε μέσα σε μια μέρα;

Τα παιδιά πηγαινοέρχονται γύρω σας, στριφογυρίζουν σας ζητούν συνεχώς πράγματα, σας κάνουν συνεχώς ερωτήσεις. Φωνάζουν, τσακώνονται. Δε ντύνονται στην ώρα τους. Ο χρόνος είναι περιορισμένος. Κι εσείς θέλετε να ουρλιάξετε ή να καταρρεύσετε;

Νιώθετε πως τα κάνετε όλα λάθος, ότι δεν δίνετε στα παιδιά σας όλα όσα θα θέλατε, ότι οι υποχρεώσεις σας έχουν εξαντλήσει;

Διαβάστε επίσης: Μαμά και μωρό: Γίνεται να έχουν τις ίδιες ανάγκες;

Σίγουρα είναι θεμιτό να θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο για εκείνα, όμως δεν θα πρέπει να είμαστε υπερβολικά αυστηρές απέναντι στον εαυτό μας.

Κανένας άνθρωπος δεν είναι τέλειος και φυσικά αυτό δεν αλλάζει τη στιγμή που γινόμαστε μητέρες.

«Μια μαμά τα προλαβαίνει όλα»

Μαντέψτε. Κανείς δεν τα προλαβαίνει όλα. Αυτό είναι ακατόρθωτο.

Αυτή η παγίδα βασίζεται στο μύθο ότι οι επιτυχημένες μαμάδες έχουν βρει την ισορροπία μεταξύ δουλειάς και μητρότητας.

Αν δουλεύετε πολύ και νιώθετε ενοχές που δεν περνάτε περισσότερο χρόνο με το παιδί σας, σκεφτείτε ότι  ο βιοπορισμός της οικογένειάς σας είναι αρκετά σημαντική υπόθεση.

Εκτός αυτού, το μικρό σας παίρνει καλά παραδείγματα από την επαγγελματική σας σταδιοδρομία.

Μαθαίνει πως οι άνθρωποι πρέπει να είναι ανεξάρτητοι, να φροντίζουν για την ικανοποίηση των ονείρων και των φιλοδοξιών τους και να δίνουν χώρο στις προσωπικές τους επιθυμίες.

Απλώς φροντίστε ο χρόνος που μπορείτε να του αφιερώσετε να είναι όσο το δυνατόν πιο ποιοτικός.

Να θυμάστε ότι οι εικόνες που βλέπετε στα social media, με ευτυχισμένες οικογένειες που κατοικούν σε πεντακάθαρα σπίτια, δεν είναι πάντα πραγματικές ή είναι απλώς μια στιγμή της πραγματικότητας.

Μια καλή στρατηγική είναι να επικεντρωθείτε στο να κάνετε μόνο ένα πράγμα τη φορά.

Για παράδειγμα, την επόμενη φορά που θα προσπαθείτε να προετοιμάσετε ένα γεύμα και το παιδί σας διακόψει για να σας ζητήσει να βρείτε το αγαπημένο του παιχνίδι, προσπαθήστε να δώσετε προσοχή σε ένα μόνο πράγμα.

Όποιο και αν είναι αυτό.