Μερικές φορές οι νέοι γονείς αστειεύονται ότι δεν χρειάζονται γυμναστήριο όταν σηκώνουν συνεχώς τα μικρά τους. Αλλά είναι αυτό στ’ αλήθεια γυμναστική;

Κι όμως, το να κουβαλάτε παντού ένα μωρό είναι κάτι σαν προπόνηση δύναμης για όλο το σώμα, καθώς ενεργοποιείτε όλες τις μυϊκές ομάδες που σχετίζονται με την ανύψωση και τη μεταφορά.

Απλές κοινές καθημερινές εργασίες γονέων όπως το να σηκώνετε το μωρό από την κούνια ή το κάθισμα του αυτοκινήτου και να το μεταφέρετε στην αγκαλιά σας από το ένα μέρος στο άλλο, γυμνάζουν τους μύες των ποδιών, τους μύες έλξης των χεριών, τον κορμό, τη μέση καθώς και την οσφυϊκή μοίρα.

Διαβάστε επίσης: Νέα μαμά; Έτσι θα φροντίσετε αποτελεσματικά τον εαυτό σας

Μακροπρόθεσμα, όσο το μωρό σας αρχίζει να μεγαλώνει και να βαραίνει, αυξάνεται η καρδιαγγειακή σας αντοχή και η συνολική δύναμη του σώματός σας.

Γυμναστική με το καροτσάκι

Η γυμναστική με καροτσάκι, είναι ιδανική για τους νέους γονείς που τους αρέσει η γυμναστική στη φύση. Το μόνο που χρειάζεστε είναι το μωρό σας, το καροτσάκι σας, τα αθλητικά σας και καλή διάθεση για να γυμναστείτε.

Αντί να περπατάτε αργά, δοκιμάστε έναν πιο γρήγορο ρυθμό βάδισης. Το μωρό δεν πρόκειται να ενοχληθεί, ενώ εσείς θα κάψετε περισσότερες θερμίδες.

Το τρέξιμο με ένα καρότσι είναι μια εξαιρετική προπόνηση και τα περισσότερα παιδιά λατρεύουν να κάνουν βόλτα με αυτόν τον τρόπο. Αναζητήστε ένα καροτσάκι ιδανικό για τζόκινγκ.

Βάλτε το τρέξιμο στην καθημερινή σας ρουτίνα προγραμματίζοντας τις διαδρομές σας και ζητήστε από τον σύντροφό σας να σας βοηθήσει με ορισμένες από τις ευθύνες για τη φροντίδα των παιδιών.

Μην υποθέσετε ότι πρέπει να τρέξετε 30 λεπτά συνεχόμενα. Επωφεληθείτε από σύντομα χρονικά διαστήματα για να τρέξετε. Εάν έχετε 15 λεπτά για να τρέξετε στο διάδρομο πριν ξεκινήσετε να ετοιμάζετε το βραδινό, κάντε το.

Στη συνέχεια, όσο το φαγητό ψήνεται, συνεχίστε για άλλα 15 λεπτά.

Ακόμα κι έτσι θα ωφεληθείτε από τα καλά της άσκησης και ας μην κάνατε όλα τα μίλια σε μια προπόνηση.