Το πρώτο κουδούνι έχει χτυπήσει και η νέα χρονιά έχει επισήμως ξεκινήσει για μικρούς και μεγάλους. Μία νέα εποχή περιμένει τα παιδιά για νέες ανακαλύψεις στον μαγικό κόσμο που καλούνται να μοιραστούν μαζί μας. Σε αυτήν την κοινή πορεία, η ώρα του φαγητού καθημερινά γύρω από το τραπέζι είναι μία ιερή ώρα που η αλληλεπίδραση της οικογένειας κάνει τα μικρά της θαύματα για τη σωματική, ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών κάθε ηλικίας. Είναι το πρώτο τραπέζι που καλούνται να μοιραστούν στιγμές και το πρώτο «σχολείο» συνύπαρξης που θα χτίσει τις βάσεις για ένα όμορφο μέλλον.

Για αυτό δίνουμε βάση στον ποιοτικό χρόνο που μπορούμε να έχουμε μαζί τους, ενισχύοντας τις κοινωνικές τους δεξιότητες και φυσικά την απαραίτητη αυτοπεποίθηση για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του σχολείου. Τη σημασία του να βρίσκονται όλα τα μέλη της οικογένειας γύρω από το τραπέζι, την αντιλήφθηκε ήδη από το 1972 ο Peter Opsvik όταν δημιούργησε τη διάσημη και πολυβραβευμένη καρέκλα Stokke® Tripp Trapp® που μεγαλώνει μαζί με το παιδί. Μέχρι τότε κανένα καρεκλάκι δεν επέτρεπε στα νήπια να κάθονται στο ίδιο ύψος με τους ενήλικες αλλά αυτό πάλι καλά αποτελεί από τότε παρελθόν.

Ποιοτικός χρόνος σε όλα τα στάδια της ανάπτυξης

Από τα παραπάνω καταλαβαίνουμε ότι ένα καρεκλάκι θα πρέπει να του προσφέρει άνεση, ασφάλεια, σταθερότητα και ελευθερία, ενώ ταυτόχρονα θα το τοποθετεί στο κατάλληλο ύψος για να απολαμβάνει ποιοτικό χρόνο με τους μεγάλους. Πώς μπορείς αλήθεια να το εξασφαλίσεις αυτό και μάλιστα σε όλη τη διάρκεια της ανάπτυξής του; Σίγουρα όχι αγοράζοντας ένα διαφορετικό καρεκλάκι κάθε χρόνο. Η STOKKE® έχει φροντίσει ώστε στην αγορά να υπάρχουν καρεκλάκια προσαρμοσμένα σε πολλές διαφορετικές ανάγκες του παιδιού, τα οποία θα «μεγαλώνουν» σχεδόν με την ταχύτητα που μεγαλώνει κι εκείνο.

Η Tripp Trapp® που θα το ακολουθήσει μέχρι το… φοιτητικό του σπίτι!

Σχεδιασμένη από τον πρωτοπόρο Peter Opsvik το 1972, που έψαχνε τρόπο ο γιος του να κάθεται στο ίδιο ύψος με την υπόλοιπη οικογένεια στο τραπέζι, η Tripp Trapp® ξεχωρίζει για τον διαχρονικό σχεδιασμό της και την κατασκευή της κυρίως από στιβαρό ξύλο ευρωπαϊκής οξιάς και βελανιδιάς. Τόσο το βάθος όσο και το ύψος της αλλάζουν εύκολα, μετακινώντας το κάθισμα και το υποπόδιο, εξασφαλίζοντας άνεση και εργονομία από την πρώτη βρεφική ηλικία μέχρι και την ενηλικίωση. Θα το βρείτε σε πολλά διαφορετικά χρώματα, όπως το δικό μας αγαπημένο «Glacier Green», ενώ συνδυάζεται με άφθονα όμορφα και άνετα μαξιλάρια. Σημειώνεται ότι μπορεί να «σηκώσει» έως και 136 κιλά.

Η πανάλαφρη και παιχνιδιάρικη Nomi®

Ένα ακόμα δημιούργημα του Peter Opsvik είναι η μινιμαλιστική, πλην παιχνιδιάρικη, Nomi®.Πρόκειται για ένα καρεκλάκι το οποίο προσφέρει ευελιξία τόσο στους ενήλικες, με την πανεύκολη συναρμολόγησή της, όσο και στα παιδιά, που μπορούν επάνω της να χαρούν το γεύμα αλλά και το παιχνίδι τους. Ξεχωρίζει για το πανάλαφρο βάρος της, που σημαίνει ότι μπορείς να τη σηκώσεις σαν πούπουλο με το ένα χέρι για να καθαρίσεις μετά το γεύμα.

Η Steps® είναι μαζί μας από την πρώτη του μέρα

Η Stokke® Steps® θα υπάρχει στο τραπέζι ήδη από τους πρώτους μήνες της ζωής του μέχρι και την εφηβική ηλικία. Ένα καθισματάκι πολύ όμορφο σε μία μεγάλη γκάμα χρωμάτων και μαξιλαριών που θα θέλει το παιδί να την πάρει μαζί του ακόμα και στο πρώτο φοιτητικό του σπίτι αφού- αν και δεν του φαίνεται- αντέχει μέχρι και 84 κιλά.

Γνώρισε ολόκληρη τη συλλογή παιδικών καθισμάτων της Stokke®.