Υλικά για 4 άτομα

  • 8 αυγά
  • 500 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. τραχανά ή πλιγούρι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 3 φέτες ψωμί, μπαγιάτικο
  • 5 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 1 κ.γ. γλυκάνισο, σε σπόρια
  • Aλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Eλαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Μουλιάζουμε τον τραχανά ή το πλιγούρι σε ένα ποτήρι νερό για περίπου 1 ώρα.
  • Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό, το στύβουμε καλά και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Το ίδιο κάνουμε και τον τραχανά ή το πλιγούρι, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε.
  • Αν το μείγμα δεν βγει αρκετά σφιχτό ώστε να πλάθεται σε κεφτεδάκια, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ή λίγο ακόμη ψωμί μουλιασμένο και στυμμένο.
  • Αφήνουμε μισή ώρα τη ζύμη στο ψυγείο να σφίξει.
  • Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
  • Μόλις ροδίσουν από όλες τις πλευρές, τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι και σερβίρουμε.