ΥΛΙΚΑ

  • 2 μπιφτέκια plant based
  • 1 μεγάλο καρότο σε κομματάκια
  • 1 γλυκοπατάτα μέτρια σε λωρίδες

Για τη σάλτσα:

  • 1 κ.σ. πάστα ντομάτας
  • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. ρίγανη ξηρή
  • 1 κ.γ. ζωμό λαχανικών
  • 4 κ.σ. νερό
  • Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ενώνετε όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπολ.
  • Βάζετε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί και αλείφετε και από τις δύο μεριές με τη μισή σάλτσα.
  • Προσθέτετε τα καρότα και τις γλυκοπατάτες στην υπόλοιπη σάλτσα και αναμειγνύετε. Τα βάζετε στο ταψί και ψήνετε για 22-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.