Υλικά

  • 1 πακέτο (500 γρ.) πένες
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 2 φλιτζάνια γιαούρτι
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζετε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τις σουρώνετε, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε.
  • Με το μπλέντερ ή το γουδί πολτοποιείτε το σκόρδο με το αλάτι.
  • Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το γιαούρτι.
  • Ανακατεύετε το μείγμα του σκόρδου με το γιαούρτι και σερβίρετε πάνω από τα μακαρόνια ή ρίχνετε όλη τη σάλτσα στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια ανακατεύετε καλά, πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.