Υλικά

  • 4 μπούτια ολόκληρα κομμένα στα 2 (πόδι και μηρό)
  • 250 γρ. φρέσκα μικρά μανιτάρια (baby)
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουτί ντομοτάκια κονκασέ
  • 1½ φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 1 κ.γ. ξερός βασιλικός
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 6-7 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. χυλοπίτες
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

 

  • Σοτάρετε στη κατσαρόλα σε ζεστό ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μπούτια του κοτόπουλου για 5-6 λ και από τις δύο πλευρές και τα αλατοπιπερώνετε.
  • Προσθέτετε τα μανιτάρια, ανακατεύετε και ρίχνετε το βασιλικό, τα ντοματάκια κονκασέ, το ζωμό κότας και το μαϊντανό.
  • Τα αφήνετε να βράσουν με σκεπασμένη τη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 30-40 λ.
  • Παράλληλα βράζετε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, τις στραγγίζετε και τις μεταφέρετε στη κατσαρόλα με το  κοτόπουλο.
  • Ανακατεύετε απαλά και σερβίρετε το φαγητό σας ζεστό με τυράκι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.