Υλικά

  •  2 φέτες ψωμί του τοστ ή 1 φρατζόλα χωριάτικο ψωμί ή άλλο ψωμί της αρεσκείας μας
  • 1 φιλέτο από στήθος κοτόπουλου σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού ή 1 κουτ. γλυκού ξερός βασιλικός, τριμμένος
  • 60 γρ. μαγιονέζα ή γιαούρτι στραγγιστό ανακατεμένο με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Ντοματίνια κομμένα στα 2
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει καλά.
  • Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τις λωρίδες του κοτόπουλου και τις σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  • Μετριάζουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να ψήνουμε το κοτόπουλο για άλλα 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει και στο εσωτερικό του.
  • Ελέγχουμε κόβοντας ένα κομμάτι και αν είναι ροζ στο εσωτερικό του, προσθέτουμε 1-2 κουτ. σούπας νερό στο τηγάνι και ψήνουμε για λίγο ακόμη.
  • Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Αλείφουμε με τη μαγιονέζα ή το γιαούρτι το ψωμί μας.
  • Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά, προσθέτουμε τα ντοματίνια και τα κομμάτια του κοτόπουλου και κλείνουμε τα σάντουιτς.