Υλικά

  • Ψωμάκια για μπέργκερ
  • Φύλλα μαρουλιού
  • Φέτες τυρί (προαιρετικά)
  • Ντοματίνια
  • Πατάτες τηγανιτές ή πατάτες φούρνου

Για τα μπιφτέκια:

  • 1/2 κιλό κιμά
  • 3 παξιμάδια κριθαρένια
  • 1/2 κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 1 κ.γ. μείγμα μυρωδικών-μπαχαρικών (κατά βούληση)
  • 4 κ.σ. λάδι
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • Ρίγανη

Για τη σως:

  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. κέτσαπ
  • 1/2 κ.σ. μουστάρδα

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:

  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1/2 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1 κ.γ. κρέμα βαλσάμικο
  • 2 κ.γ. λάδι για το τσιγάρισμα

Οδηγίες

  • Μουλιάζουμε τα παξιμάδια μέχρι να μαλακώσουν αρκετά σε νερό. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνουμε. Σχηματίζουμε μεγάλα, ελαφρώς πλακουτσά μπιφτέκια. Ψήνουμε στους 170 στον αέρα, όχι για περισσότερο από 20′.
  • Μόλις σβήσουμε τον φούρνο, αν θέλουμε βάζουμε από μία φέτα τυρί σε κάθε ένα όσο είναι ζεστά, για να λιώσει.
  • Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με τα συστατικά τους σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να καραμελώσουν.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σως με ένα πιρούνι.
  • Φτιάχνουμε τις πατάτες μας, ή τηγανιτές ή φούρνου
  • Στήνουμε τα μπέργκερ. Κόβουμε το ψωμί στη μέση. Στο κάτω μισό, βάζουμε πρώτα τη σως, το μπιφτέκι, τα μαρουλόφυλλα, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, τα καραμελωμένα κρεμμύδια και καπακώνουμε.
  • Σερβίρουμε με τις πατάτες και καλή σας όρεξη!