Υλικά

  • 1 πακέτο κανελόνια (που δε θέλουν βράσιμο)

 

Για τη γέμιση:

  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 250 γρ φέτα
  • 250 γρ τυριά κίτρινα
  • 200 γρ γιαούρτι
  • 1 αυγό
  • 3 φέτες μπέικον
  • 2 κ.σ. ελιές ροδέλες
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη

Για τη σάλτσα:

  • 800 γρ σάλτσα ντομάτας
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Σκόνη σκόρδο / κρεμμύδι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

 

  • Φτιάχνουμε τη σάλτσα μας ανακατεύοντας τη σάλτσα ντομάτας με το αλατοπίπερο, λίγη ρίγανη, τη σκόνη σκόρδο / κρεμμύδι και λίγο λάδι.
  • Βάζουμε τα υλικά της γέμισης εκτός του μπέικον και των ελιών, σε μεγάλο πολυκόφτη και χτυπάμε ώστε να τριφτούν και να ανακατευτούν. Μετά προσθέτουμε το μπέικον κομμένο σε κομματάκια μικρά και τις ελιές. Αν δεν έχετε μεγάλο πολυκόφτη, βάλτε στο μούλτι πρώτα το κρεμμύδι και το σκόρδο και μετά βάλτε σε μπολ τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε.
  • Πάρτε τα κανελόνια και γεμίστα τα ένα ένα. Το μπέικον και οι ελιές θα σας εμποδίσουν εάν δε τα έχετε κόψει μικρά κομμάτια.
  • Σε πυρέξ που τα χωράει όλα, βάλτε πρώτα στον πάτο μια ελαφριά στρώση από σάλτσα. Βάλτε μετά ένα ένα τα κανελόνια και τέλος περιλούστε τα με την υπόλοιπη σάλτσα.
  • Βάλτε τα στο φούρνο, στους 180, σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο. Είναι έτοιμα σε περίπου 40 λεπτά. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ξεσκεπάστε τα για να πάρουν παραπάνω χρώμα.