Το να κάνεις νέους φίλους, δεν είναι μόνο δύσκολο για τα παιδιά… είναι και για τις μαμάδες. Κι ας είμαστε ειλικρινείς, η μητρότητα μπορεί να είναι μοναχική μερικές φορές.

Και ναι, ξέρω τι σκέφτεστε, έχετε το σύντροφό σας, την οικογένειά σας, τις φίλες σας από το πανεπιστήμιο και τις συναδέλφους σας, μόνο που… δεν είναι μαμάδες.

Μια μαμά μπορεί να καταλάβει ακριβώς τι περνάτε, κοιμάται περίπου τις ίδιες ώρες με εσάς, έχει ζήσει την εμπειρία της εγκυμοσύνης, νιώθει άνετα να μιλάει για ζητήματα όπως ο θηλασμός, η επιλόχειος κατάθλιψη, έχει τις ίδιες ανησυχίες και φόβους με εσάς και το σημαντικότερο, δεν θα σας κρίνει.

Διαβάστε επίσης: Ο γρήγορος οδηγός που κάθε νέα μαμά πρέπει να έχει

Και, για να σας προλάβω, όχι, το ότι έχετε περάσει κάποια ηλικία, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κάνετε νέες φίλες – Το ερώτημα είναι «πώς»;

Tips για να γίνετε φίλη με μια άλλη μαμά:

  • Αποδεχτείτε την αρχική αμηχανία. Μπορεί να αισθάνεσθε ευάλωτη, αλλά μην ξεχνάτε ότι και η άλλη μαμά πιθανότατα αισθάνεται ακριβώς το ίδιο. Απλά κάποια πρέπει να κάνει την πρώτη κίνηση και να σπάσει τον πάγο.
  • Ανταλλάξτε αριθμούς ή social media και κανονίστε να βγείτε μια βόλτα ή να δοκιμάσετε ένα νέο μάθημα μαζί για να γνωριστείτε καλύτερα.
  • Αφού κάνετε την αρχή, το μόνο που μένει είναι να κρατήσετε επαφή.
  • Προσπαθήστε να βρίσκετε κάποιον τρόπο να επικοινωνείτε από κοντά κάθε τόσο. Μπορείτε ακόμη και να γνωρίσετε τις οικογένειές σας μεταξύ τους.
  • Το πάρκο, η παιδική χαρά, ο παιδικό σταθμός, το σχολείο ή εξωσχολικές δραστηριότητες του παιδιού σας παρέχουν πολύ καλές ευκαιρίες για να κοινωνικοποιηθείτε με άλλες μαμάδες. Μπορείτε να προτείνετε να πιείτε έναν καφέ όλες μαζί, καθώς περιμένετε τα παιδιά να τελειώσουν.
  • Να θυμάστε πάντα ότι στο θέμα της φιλίας, η ποιότητα είναι πάντα πιο σημαντική από την ποσότητα. Το να έχετε λίγες αξιόπιστες φίλες που σας καταλαβαίνουν, σας κάνουν να γελάτε και γενικά, κάνουν αυτό το ταξίδι της μητρότητας πιο διασκεδαστικό και ευχάριστο, είναι καλύτερο από το να έχετε έναν ευρύ κύκλο γνωριμιών στον οποίο δεν μπορείτε να ανοιχτείτε πραγματικά.