Πολλοί ισχυρίζονται ότι το ροζ είναι το χρώμα των κοριτσιών και το γαλάζιο των αγοριών. Ωστόσο, αυτό δεν είναι ο κανόνας.

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει «ιδανικό» χρώμα για το βρεφικό δωμάτιο.

Διαβάστε επίσης: Διακόσμηση: Θερμά vs. ψυχρά χρώματα

Το κάθε παιδί είναι διαφορετικό και έχει διαφορετικές ανάγκες, ενώ το κάθε δωμάτιο έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες, όπως ο φωτισμός.

Για παράδειγμα, ένα σκοτεινό δωμάτιο μπορεί να χρειάζεται πιο ανοιχτόχρωμες επιλογές, ενώ σε ένα διαμπερές δωμάτιο μπορεί να μην έχετε τέτοιους περιορισμούς.

Σε κάθε περίπτωση, μη νιώθετε ότι πρέπει να δεσμευτείτε σε ένα χρώμα που δεν σας αρέσει ή δεν ταιριάζει στην προσωπικότητα του παιδιού σας.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές ιδέες, ανεξαρτήτως φύλου, για να εμπνευστείτε. Κλείστε τα μάτια και φανταστείτε πώς θα έμοιαζε το δωμάτιο και πώς θα ένιωθε η οικογένειά σας μέσα σε αυτό με αυτές τις αποχρώσεις:

Κίτρινο παστέλ

Το κίτρινο είναι το φυσικό χρώμα του φωτός και της ενέργειας. Δε «φυλακίζεται» σε συγκεκριμένες διαστάσεις, εξαπλώνεται στον χώρο και ακτινοβολεί.

Συμβολίζει τη χαρά, τη δημιουργία και την αισιοδοξία.

Χρησιμοποιήστε τις παλ εκδοχές του για να ενισχύσετε τη συναισθηματική ηρεμία του μωρού σας ή συνδυάστε το με το λευκό για επιπλέον φως.

Αποφύγετε το έντονο κίτρινο το οποίο μπορεί να δημιουργήσει σύγχυση νευρικότητα και προβλήματα συγκέντρωσης.

Ανοιχτό πορτοκαλί

Φιλικό και ζεστό, δίνει την αίσθηση του «καλωσορίσματος». Είναι φανταστική προσθήκη για δωμάτιο μωρού, καθώς διεγείρει την επικοινωνία και το παιχνίδι.

Προσοχή: Όπως και το κίτρινο, το πορτοκαλί συγκαταλέγεται στα έντονα χρώματα που προκαλούν υπερδιέγερση, οπότε δεν συνιστάται για μεγάλες επιφάνειες.

Χρησιμοποιήστε το σε πιο απαλές αποχρώσεις, κυρίως σε πινελιές στη διακόσμηση ή σε λεπτομέρειες στους τοίχους.

Πράσινο της μέντας

Το πράσινο αποτελεί το κατ’ εξοχήν χρώμα της φύσης και της ισορροπίας. Προσδίδει στον χώρο που κοσμεί (και στους ανθρώπους του) ευεξία, ασφάλεια και άνεση.

Το πράσινο της μέντας αποτελεί την πιο ήπια απόχρωσή του και συνδυάζεται εύκολα με πολλά χρώματα.

Μωβ της λεβάντας

Το μωβ είναι ο απόλυτος συνδυασμός γαλήνης, λόγω της χαλαρότητας του μπλε και της ζεστασιάς του κόκκινου από τα οποία αποτελείται.

Συνδέεται, επίσης, με τη σοφία, την πνευματικότητα, την πολυτέλεια και τη μαγεία.

Επιλέξτε αποχρώσεις που θα ανακουφίσουν το μωρό σας όπως η λεβάντα και το λιλά.