Υλικά

  • 250 γρ. τορτελίνι ολικής άλεσης με τυριά
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. γαλοπούλα σε φέτες, κομμένη σε τετράγωνα
  • 500 γρ. μανιτάρια, λευκά, κομμένα σε φέτες
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 4 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 2,5 λίτρα νερό και μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε λίγο αλάτι και ρίχνουμε τα τορτελίνια.
  • Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Παράλληλα σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τη γαλοπούλα για 3-4 λεπτά. Απομακρύνουμε τη γαλοπούλα από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.
  • Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και έπειτα τα μανιτάρια σε φέτες. Σοτάρουμε τα μανιτάρια από τη μια πλευρά για 3 λεπτά, προσθέτουμε πιπέρι, και ανακατεύουμε.
  • Επιστρέφουμε στο τηγάνι με τα μανιτάρια τη γαλοπούλα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας μέχρι να πάρει μια βράση και να πήξει ελαφρώς.
  • Σουρώνουμε τα τορτελίνια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τη μισή ποσότητα γραβιέρα, και ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα.