Υλικά

  • 7-8 πατάτες μεσαίου μεγέθους
  • 1/2 κρεμμύδι (όχι πολύ μεγάλο) κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ. λάδι και βιτάμ με γιαούρτι
  • 1 κ.γ θυμάρι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Σκόρδο (προαιρετικά)
  • Τριμμένο τυρί κεφαλογραβιέρα κατά προτίμηση
  • 3 κ.σ κρέμα γάλακτος
  • 3 κ.σ λεμόνι
  • 1 κύβο κότας
  • Κρουτόν

 

Εκτέλεση

  • Σοτάρουμε στο λάδι και το βούτυρο τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν.
  • Αφού ροδίσουν βάζουμε το θυμάρι και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
  • Έπειτα προσθέτουμε τις πατάτες ψιλοκκομένες σε κυβάκια, τον κύβο κότας και το λεμόνι και προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθούν, τέλος βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
  • Πριν να είναι έτοιμο ελέγχουμε εάν χρειάζεται επιπλέον νερό, αλάτι και πιπέρι.
  • Αφού μαλακώσουν οι πατάτες προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το τριμμένο τυρί και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση για 10 λεπτά.
  • Τέλος αλέθουμε στο μπλέντερ και σερβίρουμε με κρουτόν και λίγο τριμμένο τυρί.