Υλικά

  • 500 γρ. λιγκουίνι ολικής άλεσης

Για το πέστο

  • 200 γρ. πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 8 γρ. φύλλα βασιλικού
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 40ml ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • Μαύρο σουσάμι
  • Ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα λιγκουίνι σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  • Ταυτόχρονα ξεκινάμε με το πέστο, καβουρδίζοντας ελαφρά το κουκουνάρι στο τηγάνι.
  • Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τις ελιές, τον βασιλικό, το σκόρδο, το κουκουνάρι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι.
  • Προσθέτουμε το πέστο στα ζεστά λιγκουίνι και ανακατεύουμε καλά.
  • Σερβίρουμε τη μακαρονάδα με το vegan πέστο, λίγο σουσάμι και ξύσμα λεμονιού.