Tο γιαούρτι υπάρχει σχεδόν σε κάθε σπίτι και μπαίνει στη διατροφή των παιδιών σχεδόν από την ηλικία των 6 μηνών.

Τι είναι όμως, αυτό που το καθιστά τόσο σημαντικό ώστε να παραμείνει στη διατροφή τους και όσο μεγαλώνουν; Ποια είναι τα οφέλη που χαρίζει σε μικρούς και μεγάλους;

Πάμε να δούμε όλα όσα μας χαρίζει αυτό το σπουδαίο και νόστιμο σνακ.

1. Υποστηρίζει την ανάπτυξη του εγκεφάλου και των οστών

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β στο γιαούρτι είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη των εγκεφαλικών ιστών και των νευροδιαβιβαστών, που ενισχύουν τη γνωστική λειτουργία, ενώ το ασβέστιο είναι σημαντικό για γερά οστά.

Είναι ένα απαραίτητο μέταλλο για την οικοδόμηση της οστικής μάζας στην παιδική ηλικία. Μεγαλώνοντας, η κατανάλωση γιαουρτιού μας βοηθά να έχουμε γερά και ανθεκτικά οστά ενώ μπορεί να αποτρέψει την απώλεια οστικής μάζας και την οστεοπόρωση, σύμφωνα με την κλινική Cleveland.

Το ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό μπορεί να σας συντροφεύσει σε όλες τις φάσεις της ζωής σας.

Νέο σε όλα του αλλά και σε εμφάνιση, κερδίζει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Έρχεται σε δύο μοναδικές εκδοχές: Πλήρες με 8% λιπαρά από 100% ελληνικό γάλα και καλλιέργεια γιαουρτιού και ημιαποβουτυρωμένο με 2% λιπαρά.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Διατροφικό Οδηγό για Βρέφη, Παιδιά και Εφήβους μέχρι την ηλικία των 2 ετών συστήνεται η κατανάλωση πλήρων σε λιπαρά γαλακτοκομικών. Μετά τα 2 έτη το παιδί μπορεί να περάσει σε γαλακτοκομικά χαμηλά σε λιπαρά αν είναι στις συνήθειες της οικογένειας.

Επιλέξτε το ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό που ταιριάζει στις ανάγκες της οικογένειάς σας.

Βρείτε το σε ατομικές συσκευασίες των 200g σε πολυσυσκευασίες 2+1 Δώρο, ενώ διατίθεται και σε πλαστικό δοχείο του 1kg και των 500g.

ΔΩΔΩΝΗ Γιαούρτι Στραγγιστό 8% 2+1 Δώρο x200g
ΔΩΔΩΝΗ Γιαούρτι Στραγγιστό 2% 2+1 Δώρο x200g

Τόσο πλούσιο και κρεμώδες που δεν θα θέλετε να τελειώσει!

 

ΔΩΔΩΝΗ Γιαούρτι Στραγγιστό 8% 1kg
ΔΩΔΩΝΗ Γιαούρτι Στραγγιστό 2% 1kg

2. Είναι ευεργετικό για το έντερο

Οι ζωντανοί μικροοργανισμοί που βρίσκονται στο γιαούρτι, γνωστοί ως προβιοτικά, συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στο υγιές εντερικό μικροβίωμα.

To γιαούρτι είναι, επίσης, εύπεπτο και κατάλληλο για όλες τις ηλικίες.

Αν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη δεν χρειάζεται να στερηθείτε το ασβέστιο και όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά του γιαουρτιού για τον οργανισμό.

Δοκιμάστε το Γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό 4% χωρίς λακτόζη, με μοναδική βελούδινη υφή και υπέροχη γεύση.

Με την προσθήκη του ενζύμου λακτάση: η λακτόζη διασπάται και έτσι, μπορούν να το απολαύσουν όλοι, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. 

Βρείτε το σε πολυσυσκευασίες των 2 τεμαχίων, 170g το καθένα.

 

ΔΩΔΩΝΗ Γιαούρτι Στραγγιστό 4% Χωρίς Λακτόζη 2x170g

 

3. Θωρακίζει το ανοσοποιητικό

Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην προστασία του παιδικού οργανισμού από τα κρυολογήματα και τις ιώσεις.

Το γιαούρτι μπορεί να ενισχύσει φυσικά την άμυνά του ενάντια στις ασθένειες μέσω της βιταμίνης D και των πρωτεϊνών, οι οποίες παρέχουν τα απαραίτητα αμινοξέα για τη σύνθεση των αντισωμάτων.

4. Χαρίζει ενέργεια

Το γιαούρτι είναι ένα θρεπτικό και χορταστικό σνακ, που γεμίζει ενέργεια τόσο… εσάς όσο και το παιδί για να ανταπεξέλθετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα χωρίς να αφήσετε τίποτα για αύριο ενώ βοηθά τους μικρούς αθλητές να αυξήσουν τις επιδόσεις τους και να ανακτήσουν γρηγορότερα τις δυνάμεις τους, μετά την προπόνηση.