Υλικά

Για το φύλλο κουρού

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  •  1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  •  2 κουτ. σούπας ξίδι
  •  2 ασπράδια αυγών, χτυπημένα (για την επάλειψη)

Για τη γέμιση

  • 250 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 250 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
  • 4 αυγά
  • 1/4 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου δυόσμου
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το φύλλο και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο και εύπλαστο ζυμάρι.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 40-50 κομμάτια και πλάθουμε το καθένα σε μπαλάκι. Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε δίσκο 10 εκ.
  • Βάζουμε από 1 κουτ. γλυκού γέμιση στο κέντρο κάθε φύλλου και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο. Πιέζουμε τις άκρες στα τυροπιτάκια για να κολλήσουν.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου.
  • Βάζουμε τα τυροπιτάκια στο ταψί, τα αλείφουμε με τα ασπράδια και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.