Υλικά

  • 500 γρ. φασόλια γίγαντες (μουλιασμένοι από το προηγούμενο βράδυ)
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά πελτέ τομάτας
  • 1 κονσέρβα τοματάκια κονκασέ ή 2-3 ώριμες ντομάτες
  • Άνηθο, θυμάρι, δενδρολίβανο, ρίγανη
  • Αλάτι & Πιπέρι
  • Μπούκοβο
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τους γίγαντες σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό, ώσπου να μαλακώσουν καλά.
  • Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε ύστερα τον πελτέ.
  • Τέλος, βάζουμε την ντομάτα και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Αποσύρουμε τη σάλτσα, προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά, το μπούκοβο και αλατοπίπερο.
  • Γυρίζουμε τους γίγαντες στη γάστρα, περιχύνουμε με τη σάλτσα και σκεπάζουμε.
  • Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 1/2 ώρα περίπου.