Υλικά

  • 310 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 450 ml. γάλα
  • 50 γρ. τραχανά
  • 65 γρ. της σούπας βούτυρο
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 400 γρ. τυρί φέτα
  • Αλάτι, προαιρετικά
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, προαιρετικά

Επιπλέον θα χρειαστείτε:

  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 50 ml. γάλα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
  • Ανακατεύουμε τα 3 αυγά, το βούτυρο λιωμένο σε χλιαρή θερμοκρασία, το γάλα, προσθέτουμε τον τραχανά και αφήνουμε το μείγμα μερικά λεπτά στην άκρη.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί μετρίου μεγέθους.
  • Προσθέτουμε στο μέιγμα που ετοιμάσαμε νωρίτερα τη φέτα χοντροτριμμένη, λίγο αλάτι, πιπέρι και τέλος το αλεύρι.
  • Ανακατεύουμε να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.
  • Ρίχνουμε το χυλό στο ταψί, όπου πρέπει να έχει περίπου ένα δάχτυλο ύψος.
  • Τέλος, χτυπάμε ένα αυγό με το γάλα και προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο, περιχύνουμε την πίτα και ψήνουμε στους 180°C Κελσίου Κελσίου για 45 περίπου λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.