Το παιδί σας θέλει να ακούει ότι το αγαπάτε, αλλά έχει επίσης ανάγκη να το βλέπει και να το αισθάνεται, κάθε μέρα, κάθε στιγμή.

Δεν είναι ανάγκη να κάνετε μεγάλες προετοιμασίες ή να αγοράσετε πολλά δώρα, μιας και αυτές οι εκδηλώσεις αγάπης δεν έχουν να κάνουν τόσο με τα υλικά αγαθά αλλά με την βαθύτερη σύνδεση και τον ποιοτικό χρόνο που μπορείτε να περάσετε μαζί.

Διαβάστε επίσης: Μωρά και μικρά παιδιά: Έτσι σας δείχνουν πως σας αγαπούν

Αφιερώστε τους χρόνο

Πάντα θα έχετε πράγματα στην ατζέντα σας που πρέπει να γίνουν, αλλά το παιδί σας πρέπει να είναι η προτεραιότητά σας.

Χρειάζεται να αφιερώνετε κάθε μέρα λίγο ποιοτικό χρόνο για να συνδεθείτε με το παιδί σας και να του υπενθυμίσετε ότι είναι το πιο σημαντικό άτομο στη ζωή σας.

Στην περίπτωση όπου δεν μπορείτε να είστε μια μέρα μαζί του, εξηγήστε του διεξοδικά τον λόγο, όχι για να δικαιολογηθείτε αλλά για να κατανοήσει περί τίνος πρόκειται και γιατί είναι σημαντικό να λείψετε από το σπίτι.

Κλείστε το κινητό σας

Βρείτε 10 με 15 λεπτά καθημερινά και αφιερώστε τα αποκλειστικά στα παιδιά σας, χωρίς να αφήνετε να σας αποσπάσει την προσοχή οτιδήποτε άλλο.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αφήσετε και το κινητό σας τηλέφωνο μακριά κι αν το ακούσετε να χτυπά, πείτε τους δυνατά ότι μπορεί να περιμένει.

Ακούστε περισσότερο, μιλήστε λιγότερο

Δεν χρειάζεται πάντα να ξέρετε τα πάντα και να έχετε άποψη για όλα. Απολαύστε τα καινούργια πράγματα που μαθαίνει το μικρό σας, τις σκέψεις του ή τος ανησυχίες του.

Κάντε ερωτήσεις που πραγματικά δείχνουν το ενδιαφέρον σας για το πώς λειτουργεί, πώς συμπεριφέρεται, τι του αρέσει, τι όχι και γιατί.

Ενθαρρύνετε τα ενδιαφέροντά του

Ο γονιός μπορεί να ενθαρρύνει το παιδί για να πετυχαίνει τους στόχους του, να μαθαίνει να είναι συνεπές και επιμελές στις υποχρεώσεις του. Τ

ο βοηθά να ανακαλύψει νέες δυνάμεις που έχει και τις οποίες ακόμη δεν γνωρίζει.

Όταν το παιδί νιώθει ότι ο γονιός του πιστεύει και έχει εμπιστοσύνη σε αυτό, η ενέργεια του για να πετύχει, πολλαπλασιάζεται.