Πολλοί γονείς ξοδεύουν τα χρήματά τους προσπαθώντας να βρουν τρόπους να εξαλείψουν το άγχος στη ζωή τους, αλλά δεν γνωρίζουν ότι έχουν ένα δωρεάν «εργαλείο» στο σπίτι τους, που είναι πάντα άμεσα διαθέσιμο.

Το παιχνίδι δεν κοστίζει τίποτα και, εκτός του ότι είναι θεμελιώδες για την ευημερία σας του παιδιού σας, είναι καλό και για την ψυχολογία σας.

Διαβάστε επίσης: Μωρά και μικρά παιδιά: Έτσι σας δείχνουν πως σας αγαπούν

Πώς το παιχνίδι ανακουφίζει τους γονείς από το στρες

Το παιχνίδι ενεργοποιεί τα κέντρα ανταμοιβής του εγκεφάλου και πλημμυρίζει τον εγκέφαλο με χημικές ουσίες που προκαλούν ευεξία, όπως η ωκυτοκίνη, και πυροδοτεί την απελευθέρωση νευρώνων που προάγουν τη μάθηση και τη νοητική ευελιξία.

Επιπλέον, η παιγνιώδης διάθεση στους ενήλικες συνδέεται με ορισμένα θετικά χαρακτηριστικά, όπως το χιούμορ, η δημιουργικότητα, η ηρεμία και η υπομονή.

Κάπου ανάμεσα στην παιδική ηλικία και την ενηλικίωση πολλοί γονείς σταματούν να παίζουν, ανταλλάσσοντας τις χαρές του αυθορμητισμού με σοβαρές υποχρεώσεις που απαιτούν προγραμματισμό, οργάνωση και σημασία.

Ωστόσο το παιχνίδι σας βοηθά να παραμείνετε νέοι, να βελτιώσετε την κοινωνική σας ζωή, σας διδάσκει νέους τρόπους να τα πηγαίνετε καλά με τους άλλους και μπορεί να επουλώσει συναισθηματικές πληγές.

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να γίνετε πιο παιχνιδιάρηδες ως γονείς είναι να κάνετε ένα «ταξίδι» στο παρελθόν…

Ξαναθυμηθείτε με τι σας άρεσε να παίζετε και πώς σας άρεσε να παίζετε.

Ίσως σας αρέσουν τα ανταγωνιστικά παιχνίδια ή ίσως προτιμάτε ή ίσως σας αρέσει να συλλέγετε πράγματα ή να εξερευνάτε νέα μέρη.

Η εύρεση της προσωπικής σας ταυτότητας παιχνιδιού θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τα είδη των δραστηριοτήτων με τα οποία είναι πιθανό να ασχοληθείτε περισσότερο, καθώς και αυτά που θα αγγίξουν τα συναισθήματά σας και θα σας βοηθήσουν να βιώσετε χαρά.

Ίσως πάλι να είναι η κατάλληλη στιγμή να ξαναπιάσετε ένα παιδικό χόμπι που είχατε αφήσει πίσω σας και να το χρησιμοποιήσετε ως ευκαιρία για να δεθείτε με το παιδί σας.