Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε μερίδες
  • 2 σκελίδες ψιλοκομμένες σκόρδο
  • 1 μεγάλο, ξερό, ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 6 ώριμες, φρέσκες, τριμμένες ντομάτες ή 400-500 γρ. κονσέρβας
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • Αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο
  • Πατάτες τηγανητές για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνετε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα και ροδίζετε το κρέας καλά.
  • Βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα και προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και ξαναρίχνετε το κρέας μέσα στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτετε τις ντομάτες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες, ανακατεύετε και αλατοπιπερώνετε.
  • Ρίχνετε τη δάφνη, τη ζάχαρη και το μοσχοκάρυδο.
  • Ρίχνετε ένα φλιτζάνι νερό και σιγοβράζετε για 50΄- 60′ ελέγχοντας τα υγρά κάθε τόσο και συμπληρώνοντας νερό, αν χρειάζεται.
  • Όταν το κρέας ψηθεί και μαλακώσει και η πήξει η σάλτσα, κτατεβάζετε το κοκκινιστό απ’ τη φωτιά, αφαιρείτε τη δάφνη και σερβίρετε με τηγανητές πατάτες.