Ενυδάτωση

Όπως η επιδερμίδα και τα μαλλιά, έτσι και οι βλεφαρίδες έχουν ανάγκη από ενυδάτωση για να παραμείνουν απαλές και ελαστικές. Βιταμίνη Ε, καστορέλαιο ή έλαιο αμυγδάλου είναι εξαιρετικές επιλογές για την περιποίησή τους – εφαρμόστε το φυσικό έλαιο της επιλογής σας καθημερινά με ένα πινέλο βλεφαρίδων ή με ένα καθαρό βουρτσάκι μάσκαρα, από τη ρίζα μέχρι την άκρη τους.

Η σύγχρονη κοσμετολογία υπογράφει ειδικά μελετημένες συνθέσεις ( serum ή conditioner βλεφαρίδων) οι οποίες τρέφουν, ενδυναμώνουν και υποστηρίζουν την υγιή ανάπτυξή τους.

Προσοχή στα extras!

Πολλή συζήτηση έχει γίνει κατά καιρούς για το αν τελικά τα extensions βλεφαρίδων και οι ψεύτικες βλεφαρίδες επιβαρύνουν τις φυσικές βλεφαρίδες. Οι experts απαντούν πως όλα έχουν να κάνουν με την τοποθέτηση και συμβουλεύουν εμφατικά, αν σκέφτεστε τα lash extensions, να επιλέξετε προσεκτικά τον ειδικό που θα αναλάβει την τοποθέτησή τους ενώ αν αγαπάτε τις ψεύτικες βλεφαρίδες, να προσέχετε τόσο στην τοποθέτηση όσο και στην αφαίρεσή τους, αποφεύγοντας να τις τραβάτε γιατί υπάρχει κίνδυνος σπασίματος.

Τι άλλο πρέπει να αποφεύγετε για υγιείς βλεφαρίδες

  • Όπως εξηγήσαμε και παραπάνω, μην κοιμάστε ποτέ με το μακιγιάζ.
  • Μην τρίβετε την ντελικάτη επιδερμίδα των ματιών και τις βλεφαρίδες κατά το ντεμακιγιάζ και τον καθαρισμό.
  • Αν χρησιμοποιείτε ψαλιδάκι για βλεφαρίδες, φροντίστε να έχετε πρώτα κάνει πολύ καλό ντεμακιγιάζ ώστε να είναι απόλυτα καθαρές – διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να σπάσουν.
  • Βεβαιωθείτε πως οποιοδήποτε προϊόν έρχεται σε επαφή με τα μάτια σας είναι οφθαλμολογικά ελεγμένο.
  • Μην μοιράζεστε τα προϊόντα μακιγιάζ σας με άλλα άτομα καθώς υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της μόλυνσης.

Επιπλέον:

  • Ρίξτε μια ματιά στην ημερομηνία λήξης των προϊόντων μακιγιάζ που χρησιμοποιείτε. Η μάσκαρα έχει διάρκεια ζωής συνήθως 6 μήνες κι αυτό γιατί το βουρτσάκι της έρχεται σε επαφή τόσο με τον αέρα όσο και με τις βλεφαρίδες, γεγονός που ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων και αυξάνει τον κίνδυνο μολύνσεων.
  • Μην αφαιρείτε μόνη σας τα extensions βλεφαρίδων. Αν θέλετε να τα αφαιρέσετε απευθυνθείτε σε ειδικό.