Υλικά

  • 2 κρεμμύδια
  • 250 γρ. κριθαράκι χονδρό
  • ½ κιλό σπανάκι
  • ½ λίτρο ζωμός λαχανικών
  • 50 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 200 γρ. φέτα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα βράστε για δύο λεπτά το σπάνάκι ώσπου να μαλακώσει. Έπειτα στραγγίξτε το, ψιλοκόψτε και αφήστε το στην άκρη.
  • Περάστε τα κρεμμύδια από τον τρίφτη και έπειτα σοτάρετέ τα σε μια άλλη κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο.
  • Προσθέστε το κριθαράκι και ανακατέψτε για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Με μια κουτάλα προσθέστε τον ζωμό λαχανικών, που θα πρέπει να είναι χλιαρός, μέχρι να καλυφθεί το κριθαράκι.
  • Ανακατέψτε διαρκώς μέχρι να «σωθεί» ο ζωμός και επαναλάβετε, ώσπου το κριθαράκι να πιει όλο τον ζωμό και να βράσει.
  • Όταν είναι έτοιμο προσθέστε το βούτυρο, το σπανάκι και τη φέτα, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε καλά.