Υλικά

  •  500 γρ. ρεβύθια
  •  1 µεγάλο ξερό κρεµµύδι
  •  4 κλωνάρια δεντρολίβανου (ή 1 κουτ. σούπας ξερό δεντρολίβανο)
  • 4 – 5 κλωνάρια άνηθος, ψιλοκοµµένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
  • Χυµός από 1 – 2 λεµόνια
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο

Εκτέλεση

  • Σε µια κατσαρόλα βάζουµε τα κλωνάρια του δεντρολίβανου µε 2 λίτρα νερό. Βράζουµε για 3 – 4 λεπτά, ίσα να αρωµατιστεί το νερό.
  • Αποσύρουµε, σκεπάζουµε και αφήνουµε στην άκρη µέχρι να ετοιµάσουµε τα υπόλοιπα υλικά.
  • Βάζουµε σε µια µεγάλη κατσαρόλα τα ρεβύθια και τα κρεµµύδια και προσθέτουµε το λάδι και το ζωµό του δεντρολίβανου σουρωµένο. Πρέπει το υγρό να σκεπάζει τα υλικά κατά 5 – 6 εκ. Αν χρειαστεί, συµπληρώνουµε νερό.
  • Βάζουµε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και, µόλις πάρει βράση, χαµηλώνουµε τη φωτιά.
  • Βράζουµε για 1 – 1½ ώρα µέχρι να χυλώσει η ρεβυθάδα.
  • Στο τέλος, αλατοπιπερώνουµε, ρίχνουµε το χυµό λεµονιού και τον ψιλοκοµµένο άνηθο.
  • Ανακατεύουµε και σερβίρουµε.