Χριστούγεννα. Είναι η πιο υπέροχη γιορτή του χρόνου γιατί όλα τα αλλά αυτή την περίοδο με κάποιον τρόπο λούζονται από φως. Όλοι αφήνουμε λίγο περισσότερο την καρδιά μας ανοιχτή, μαλακώνουμε και ίσως τα λαμπιόνια μας βοηθούν να δούμε καλύτερα τον διπλανό μας.

Αυτό όλο διογκώνεται και –ευτυχώς – από το προσωπικό, περνάει στο συλλογικό. Όλο και κάτι θα έχει πέσει και στην δική σου αντίληψη κάποια χριστουγεννιάτικη ενέργεια που σκοπό έχει την προσφορά.

Φέτος, θες επειδή είμαι μαμά πια, θες επειδή το περιεχόμενο της ενέργειας είναι τόσο ξεχωριστό, η δική μου προσοχή έπεσε στην ενέργεια των Goody’s Burger House με την εκστρατεία ArGOODaki.

Δεν ακούς πρώτη φορά το ArGOODaki. Πιθανότατα έχεις ήδη στηρίξει αυτή την προσπάθεια, η οποία από το 2002 αποτελεί έναν θεσμό κοινωνικής προσφοράς ή έχεις ένα λούτρινο ArGOODaki στο σπίτι σου. Φέτος, όμως η σκέψη και ο στόχος ξεπερνούν κάθε προσδοκία.

Το αγαπημένο ArGOODaki προσφέρει ουσιαστικά

Το αγαπημένο ArGOODaki αυτά τα Χριστούγεννα θα προσφέρει πιο ουσιαστικά. Επενδύει στην φιλαναγωνσία και μάλιστα στα μικρά παιδιά. Συνεργάζεται με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Library4all και η πρόσβαση στη γνώση γίνεται λίγο πιο ισότιμη για όλα τα παιδιά.

Ο βασικό σκοπός του Library4all είναι η μέριμνα της ενίσχυσης των σχολικών βιβλιοθηκών και της προσφοράς καινούργιων βιβλίων, με πρόσβαση από παιδικά προσχολικής ηλικίας.

Πρόκειται για μία έξυπνη κίνηση, μία στοχευμένη ενέργεια που δεν έχει σκοπό να εντυπωσιάσει. Αντιθέτως, ο στόχος είναι μακροπρόθεσμος και αυτή τη φορά το ArGOODaki αγκαλιάζει έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που καλό είναι να ξέρουμε όλοι, γονείς και μη.

Γιατί η πρόσβαση στη γνώση πρέπει να είναι ισότιμη για όλους και ως υπεύθυνοι ενήλικες πρέπει να το εξασφαλίσουμε αυτό στα παιδιά.

Αυτά τα Χριστούγεννα λοιπόν, οι παιδικές βιβλιοθήκες σε σχολεία προσχολικής και σχολικής ηλικίας θα γεμίσουν, θα ανανεωθούν και θα προετοιμαστούν για τους πιο περίεργους αναγνώστες, τους βιβλιοφάγους αλλά και τους πιο επιφυλακτικούς αναγνώστες, τους περιπετειώδεις αλλά και τους ρομαντικούς.

Τα καινούργια βιβλία θα κάνουν τις σχολικές βιβλιοθήκες να λάμψουν, θα τις μετατρέψουν σε πεδίο εξερεύνησης που θα προσελκύσει τους ομολογουμένως δύσκολους λιλιπούτειους αναγνώστες.

Το σπιτάκι της γνώσης

Η εκπαίδευση και ο πολιτισμός είναι βασικές αρχές της παιδείας και η πρόσβαση στη γνώση απαραίτητο εργαλείο προς αυτή την κατεύθυνση. Γι’ αυτό φέτος, με χαρά θα στηρίξουμε τον θεσμό ArGOODaki, οικογενειακώς. Το «σπιτάκι» των Goody’s Burger House φέτος θα γίνει από απολαυστικό, το σπιτάκι της γνώσης.

Εξάλλου, με ή χωρίς σκοπό, ο μικρός μου θα θέλει σίγουρα να κερδίσει ένα από τα δώρα που κρύβει μέσα του το ArGOODaki (παιδικό σακίδιο, αναστημόμετρο, επιτραπέζιο παιχνίδια τύπου Jenga, βιβλιοστάτες και φυσικά το κλασσικό, αγαπημένο λούτρινο ArGOODaki).

Θυμάμαι τον δικό μου ενθουσιασμό ανοίγοντας το «σπιτάκι» των Goody’s Burger House – όπως το λέγαμε με τον αδερφό μου – και χαίρομαι που τώρα έχω την ευκαιρία να κάνω spread αυτό το μοναδικό συναίσθημα, άμεσα στον γιο μου και έμμεσα σε πολλά ακόμα παιδιά.

Όπως έχει πει ο συγγραφέας Frank Serafini «Δεν υπάρχει παιδί μου να μισεί το διάβασμα. Υπάρχουν μόνο παιδιά που δεν έχουν βρει το κατάλληλο βιβλίο.» και φέτος είναι στο χέρι μας να δώσουμε την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά να ανακαλύψουν το δικό τους βιβλίο.