Τα μωρά του Δεκεμβρίου μεγαλώνοντας να παραπονιούνται επειδή τα γενέθλια μπορεί να ξεχαστούν μέσα στη βιασύνη της χριστουγεννιάτικης εορταστικής περιόδου, αλλά στην πραγματικότητα οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί το Δεκέμβριο μοιράζονται μερικές ιδιότητες που είναι δύσκολο παραβλέψει κανείς.

Κι ενώ το να γεννηθεί κανείς τον Νοέμβριο δεν είναι πολύ συνηθισμένο, τα μωρά του Δεκεμβρίου (ειδικά εκείνα που γεννιούνται στις 25 Δεκεμβρίου) είναι τα πιο σπάνια από όλα.

Διαβάστε επίσης: Μωρά του Οκτωβρίου: Ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους;

Εάν ο Άγιος Βασίλης σας έφερε ή θα σας φέρει δώρο ένα μωράκι αυτό το μήνα, έχετε πολλούς λόγους να γιορτάσετε φέτος…

Είναι πιο πιθανό να γίνει «πρωινό πουλί»

Λένε ότι «το πρωινό πουλί πιάνει το σκουλήκι» και τα καλά νέα είναι ότι οι άνθρωποι που γεννιούνται το Δεκέμβριο είναι πιο πιθανό να είναι πρωινοί τύποι από εκείνους που γεννιούνται το καλοκαίρι.

Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή είναι, επίσης, πιο πιθανό να κοιμούνται νωρίς το βράδυ.

Μπορεί να πάρει χρυσό μετάλλιο

Σύμφωνα με μια μελέτη στο International Journal of Sports Medicine, όσοι γεννήθηκαν τους χειμερινούς μήνες, ειδικά το Δεκέμβριο, έχουν φυσικές αθλητικές ικανότητες. Είναι τυχαίο που τόσο ολυμπιονίκες έχουν γεννηθεί αυτό το μήνα;

Πιθανότατα θα είναι ήρεμο

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of the American Oriental Society, όσοι γεννιούνται τον μήνα των Χριστουγέννων δεν φημίζονται για τον κυκλοθυμικό χαρακτήρα τους. Αντίθετα, οι ερευνητές από την Ουγγαρία λένε ότι τείνουν να είναι ήρεμοι και δεν έχουν συχνές εναλλαγές στη διάθεσή τους.

Μπορεί να τα εκατοστίσει

Οι στατιστικές δείχνουν ότι τα μωρά του Δεκεμβρίου έχουν τις περισσότερες πιθανότητες από όλα τα υπόλοιπα μωρά να φτάσουν τα 100 και να σβήσουν ακόμα και 105 κεράκια στην τούρτα τους.

 

* Αν αυτά είναι τα πρώτα Χριστούγεννα του μωρό σας, μυήστε το στη μαγεία των ημερών, φροντίζοντας να ακολουθήσετε τους δικούς του ρυθμούς… για να περάσετε όλοι καλά! O συνωστισμός, η φασαρία κι η κίνηση των γιορτών – από τις οικογενειακές συγκεντρώσεις μέχρι τις ατελείωτες εορταστικές φωτογραφίες – έχουν και κάποιο «τίμημα», κυρίως εάν το παιδί σας είναι ακόμα μικρό. Γι’ αυτό προετοιμάστε το κατάλληλα, για να είστε όλοι χαρούμενοι κατά τη διάρκεια των γιορτών.