Με ανυπομονησία περιμένουν τα παιδιά να χτυπήσει το τελευταίο κουδούνι του έτους στα σχολεία, τα οποία κλείνουν για τις διακοπές των Χριστουγέννων σε λίγες μέρες, μόνο που… δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τους γονείς.

Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε την περίοδο των διακοπών για να διασκεδάσετε και να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί σαν οικογένεια:

Διαβάστε επίσης: Νήπιο: Ήσυχες μεσημεριανές δραστηριότητες που προάγουν τη χαλάρωση και την ανεξαρτησία

Αφήστε τις συσκευές στην άκρη

Δεν υπάρχει κυριολεκτικά καμία διαφυγή από την τεχνολογία στην καθημερινή σας ζωή. Από το σχολείο και τη δουλειά μέχρι τις βραδινές ειδήσεις οι οθόνες βρίσκονται παντού.

Ωστόσο, το να περνάτε ποιοτικό χρόνο με το μικρό σας δεν χρειάζεται να περιλαμβάνει καθόλου τεχνολογία.

Τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δεθείτε. Μπορείτε μέχρι και να χορέψετε. Το σημαντικό είναι να παίζετε και να κεντρίζετε τα ενδιαφέροντα του παιδιού σας.

Κανονίστε «ραντεβού» για παιχνίδι

Προγραμματίστε κάποιο ελεύθερο χρόνο στο πρόγραμμά σας με το παιδί και αλλάξτε παραστάσεις. Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε.

Ο ποιοτικός χρόνος δεν έχει να κάνει με τον χρόνο ή τα χρήματα που ξοδεύετε, αλλά με το τι κάνετε μαζί για να δημιουργήσετε αναμνήσεις.

Οργανώστε μια οικογενειακή βραδιά

Ένας άλλος διασκεδαστικός τρόπος για να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας είναι να τους παρουσιάσετε παιχνίδια και σειρές με τις οποίες μεγαλώσατε ως παιδιά.

Πολλά παιχνίδια περιλαμβάνουν στρατηγική και μαθηματικές δεξιότητες, που βοηθούν να γίνει η μάθηση διασκεδαστική.

Πολλές παλιές σειρές και ταινίες εξακολουθούν να αφηγούνται διαχρονικές ιστορίες και να διδάσκουν, επίσης, πολύτιμα μαθήματα.

Τόσο εσείς όσο και τα παιδιά σας θα εκπλαγείτε από το πόσο γρήγορα περνάει ο χρόνος όταν διασκεδάζετε μαζί.

Μαγειρέψτε μαζί

Ακόμη και τα πιο επιλεκτικά νήπια θα ενθουσιαστούν με την ευκαιρία να βοηθήσουν στην παρασκευή των δικών τους γευμάτων και σνακ.

Πέρα από την αυτονομία,  το να μαγειρεύετε και να δημιουργείτε μαζί είναι ένα πραγματικό παράδειγμα που δείχνει στα παιδιά σας ότι οι ιδέες και οι απόψεις τους έχουν σημασία.