Υλικά

  • 100 γρ. διάφορα όσπρια
  • 40 ml. ελαιόλαδο
  • 2 1/2 κ.σ. ταχίνι
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. καυτερό μπούκοβο
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. δυόσμος ξηρός
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 πρέζα μπαχάρι
  • 10 γρ. φρέσκο τζίντζερ

Εκτέλεση

  • Βράζετε τα όσπρια μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  • Σβήνετε τη φωτιά και περιμένετε να κρυώσουν.
  • Τα βάζετε μέσα στον πολυκόφτη μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Δουλεύετε τα υλικά στον πολυκόφτη μέχρι να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
  • Τέλος, βάζετε το χούμους σε ένα μπολ και ύστερα στο ψυγείο για λίγη ώρα ώστε να σφίξει καλά.