imommy.gr ΜαμάΠόδια: Αντιμετωπίστε τους κιρσούς φυσικά

Πόδια: Αντιμετωπίστε τους κιρσούς φυσικά

Πόδια: Αντιμετωπίστε τους κιρσούς φυσικά | imommy.gr

Για να βελτιώσετε τα συμπτώματα των κιρσών στα πόδια, δοκιμάστε και αυτούς τους φυσικούς τρόπους.

Πόνος; Κνησμός; Αίσθημα βάρους και κούρασης στα πόδια; Nυχτερινές κράμπες και οίδημα; Οι κιρσοί μπορούν να κάνουν την ενοχλητική τους εμφάνιση με διάφορους τρόπους. Ευτυχώς, σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να υπάρξει κάποια ανακούφιση αν κάνουμε στοχευμένες αλλαγές στον τρόπο ζωής μας, εστιάζοντας περισσότερο στη διατροφή και την άσκηση.

Τι μπορεί να λειτουργήσει για να μπορέσετε να διαχειριστείτε καλύτερα την κατάσταση με φυσικό τρόπο;

Διαβάστε επίσης: Χέρια: Πώς θα τα ανακουφίσετε από την ξηρότητα και το σκάσιμο

Τι μπορείτε να κάνετε πέραν των συμβατικών θεραπειών

Αν και δεν μπορείτε να απαλλαγείτε πλήρως από τους κιρσούς με φυσικό τρόπο, οι κινήσεις αυτές μπορούν να σας βοηθήσουν με τα συμπτώματα, βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος και μειώνοντας την ενόχληση.

Προσέξτε τη διατροφή σας

Η διατροφή είναι «φάρμακο» για πολλές παθήσεις που μπορεί να μας ταλαιπωρούν. Φροντίστε να λαμβάνετε περισσότερες φυτικές ίνες, κάλιο και φλαβονοειδή.

Τα φλαβονοειδή έχουν ένα ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητάς τους να μειώνουν την αρτηριακή πίεση.

  • Φλαβανόλη

Ανάμεσα στους τύπους των φαβονοειδών, η φλαβανόλη που υπάρχει σε μια μεγάλη ποικιλία τροφίμων, όπως κάπαρη, καυτερή πιπεριά, φαγόπυρο, πράσινο τσάι και φύλλα αμάρανθου, φαίνεται να βοηθά περισσότερο.

  • Φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει και με τους κιρσούς.

Μπορείτε να τις βρείτε σε ένα ευρύ φάσμα τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων των οσπρίων, των δημητριακών ολικής αλέσεως, των φρούτων και των λαχανικών.

  • Κάλιο

Μια διατροφή πλούσια σε κάλιο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και επομένως στην ανακούφιση ορισμένων από τα επώδυνα συμπτώματα των κιρσών.

Ακούγοντας το κάλιο, πιθανότατα έρχονται στο μυαλό σας οι μπανάνες. Αλλά δεν είναι οι μόνες που το περιέχουν.

Φρούτα όπως το γκρέιπφρουτ και το πεπόνι και λαχανικά όπως τα καρότα και το σπανάκι το περιέχουν επίσης, συν ότι δεν είναι θερμιδικά πυκνές τροφές.

Φροντίστε βέβαια σε κάθε περίπτωση να μην το παρακάνετε…

Βάλτε στη ζωή σας την άσκηση

Δεν χρειάζεται να τρέξετε στο μαραθώνιο για να αποκομίσετε τα οφέλη της γυμναστικής. Ακόμα και μια βόλτα για περπάτημα σε καθημερινή βάση, βοηθά.

Εάν πάλι δεν σας αρέσει το περπάτημα για καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, δοκιμάστε ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι καθιστοί ή ξαπλωμένοι εστιάζοντας στην ανασήκωση των αστραγάλων και των γαμπών.

Σηκώστε τα πόδια σας ψηλά

Η στάση με τα πόδια επάνω στον τοίχο ή η χρήση ενός μαξιλαριού ανύψωσης ποδιών είναι βοηθητικές επιλογές για τα πόδια σας, μειώνοντας την πίεση στις φλέβες.

*Το πρόβλημα των κιρσών μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές αν δεν θεραπευθεί. Εκτός λοιπόν από αισθητικούς λόγους, η αντιμετώπιση των κιρσών που σήμερα γίνεται με ελάχιστα επεμβατικές, σύγχρονες μεθόδους, είναι καλό να μπει στις προτεραιότητές σας. Μιλήστε με το φλεβολόγο σας και ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματός σας θα σας προτείνει την κατάλληλη θεραπεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Γονείς: Η σωματική υγεία του ενός επηρεάζει την ψυχική υγεία του άλλου Αφιερώστε λίγα λεπτά και σκεφτείτε σε πόσα πράγματα σας επηρεάζει καθημερινά ο σύντροφός σας... Τώρα βάλτε στην λίστα και... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Προετοιμάστε τέλεια το πρόσωπό σας πριν το μακιγιάζ Τα βασικά βήματα για λαμπερή επιδερμίδα και έξτρα διάρκεια στο μακιγιάζ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Οι αγαπημένες μας… imommies αποκαλύπτουν το Νο 1 πράγμα για το οποίο είναι περήφανες ως μαμάδες Η Έλενα Πάκου, η Βανέσσα Μιλιανού, η Γιούλη Ατματζίδη και η Γεωργία Μπαδογιάννη είναι οι αγαπημένες μας imommies! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Bronzer: Πώς θα το εφαρμόσετε σωστά Επιλέξτε τη φόρμουλα που σας αρέσει και ξεκινήστε το μακιγιάζ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γονείς: Πώς δεν θα ξεμείνετε από ενέργεια Δείτε πώς θα γεμίσετε ενέργεια και καλή διάθεση για να είστε οι γονείς που χρειάζεται το παιδί σας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γονείς: Γιατί την άνοιξη αυξάνονται τα διαζύγια; Την άνοιξη ο ήλιος λάμπει, τα πουλιά κελαηδούν, τα λουλούδια ανθίζουν και τα ζευγάρια… μαραζώνουν! Δείτε γιατί. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χείλη: Πώς θα τους δώσετε όγκο Έξυπνα tips για να παραμείνουν τα χείλη σας... ζουμερά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θηλασμός: Από ποια σοβαρή ασθένεια μας προστατεύει; Νέα επιστημονική έκθεση επισημαίνει πως ο θηλασμός μπορεί να προλάβει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νύχια: Αυτά είναι τα χρώματα του Απρίλη… Οι αποχρώσεις που αξίζει να δοκιμάσετε στο ανοιξιάτικο μανικιούρ σας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μάσκαρα: 7 συχνά λάθη Αποκτήστε τέλειες βλεφαρίδες αποφεύγοντας αυτά τα λάθη με τη μάσκαρα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Διαζύγιο: Μπορεί η πρόωρη συγκατοίκηση να είναι η αιτία; Είναι τα ζευγάρια που συγκατοικούν πριν το γάμο «καταδικασμένα» να χωρίσουν; ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ