Υλικά

  • 2 πιπεριές, διαφορετικού χρώματος αν θέλετε, χωρίς σπόρους και κομμένες σε φέτες
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 6 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 25 γρ. κριθαράκι
  • 25 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό

Εκτέλεση

  • Ψήστε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε ένα ταψί με το μισό λάδι, για 20 λεπτά και προσθέστε τις ντομάτες για τα τελευταία 5 λεπτά.
  • Μαγειρέψτε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και, στη συνέχεια, αφήστε το να κρυώσει κάτω από κρύο νερό, πριν το στραγγίξετε καλά.
  • Για να σερβίρετε ανακατέψτε το κριθαράκι με τα λαχανικά, το υπόλοιπο λάδι, τη φέτα και το βασιλικό.