Υλικά

  • 500 γρ. baby πατάτες
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. σπαράγγια
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Μια χούφτα σχοινόπρασο
  • 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 1 σκελίδα σκόρδο

Εκτέλεση

  • Βάλτε 1 μεγάλη και 1 μικρότερη κατσαρόλα με νερό να βράσουν.
  • Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε φέτες πάχους 1 εκατοστού.
  • Όταν βράσει η μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε μια πρέζα αλάτι και τις πατάτες. Σιγοβράστε για 12-15 λεπτά μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν όταν τις πιέζετε με την άκρη ενός μαχαιριού.
  • Όταν το μικρό κατσαρολάκι βράσει, προσθέστε προσεκτικά τα αυγά. Σιγοβράζετε για 6-7 λεπτά (8 για πιο σφιχτούς κρόκους) και μετά βάλτε τα σε ένα μπολ με κρύο νερό.
  • Στο μεταξύ, καθαρίστε και κόψτε τα σπαράγγια τα κρεμμυδάκια και το σχοινόπρασο και τρίψτε το ξύσμα του λεμονιού.
  • Στύψτε το χυμό από το μισό λεμόνι σε ένα μπολ και προσθέστε τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, λίγο ελαιόλαδο, το σκόρδο (αφού το καθαρίσετε και το λιώσετε) και αλατοπιπερώστε. Χτυπήστε τα μαζί για να φτιάξετε ένα ντρέσινγκ.
  • Σε ένα ζεσταμένο τηγάνι προσθέστε τα σπαράγγια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Μαγειρέψτε για 4-5 λεπτά, γυρίζοντας τα λαχανικά μερικές φορές, μέχρι να ψηθούν λίγο και να μαλακώσουν.
  • Στραγγίστε τις πατάτες και ρίξτε τις στο τηγάνι. Προσθέστε το μισό ντρέσινγκ και ανακατέψτε.
  • Στρώστε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ, μετά προσθέστε τα σπαράγγια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια στις πατάτες. Αφού στραγγίσετε τα αυγά, καθαρίστε τα, κόψτε τα στη μέση και τοποθετήστε τα στη σαλάτα.
  • Ρίξτε το υπόλοιπο σχοινόπρασο και το ξύσμα λεμονιού. Περιχύστε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ και σερβίρετε.