Τι μπορούν ή μάλλον… τι δεν μπορούν να κάνουν τα μωρά του Ιανουαρίου; Είναι χαρούμενα, εφευρετικά, ταλαντούχα και και έχουν φοβερές αθλητικές επιδόσεις!

Είναι η χαρά της ζωής (σας)

Ερευνητές από το Semmelweis University στη Βουδαπέστη ήθελαν να δουν κατά πόσο η εποχή γέννησης παίζει ρόλο στην ιδιοσυγκρασία μας.

Διαβάστε επίσης: Μωρά του Δεκεμβρίου: Τα σπάνια χαρακτηριστικά τους

Σύμφωνα με τα ευρήματά τους που παρουσιάστηκαν στο European College of Neuropsychopharmacology, τα μωρά του χειμώνα τείνουν να είναι λιγότερο ευερέθιστα από όσα γεννιούνται ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες καθώς επίσης και λιγότερο κυκλοθυμικά.

Είναι δημιουργικά μυαλά

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Social Sciences, όσοι γεννήθηκαν τον πρώτο μήνα του έτους έχουν αυξημένες πιθανότητες να ξεχωρίσουν και να διακριθούν λόγω της δημιουργικότητας τους.

Παρουσιάζουν, επίσης, αυξημένες πιθανότητες να ασχοληθούν με δημιουργικούς τομείς, ενώ έχουν μια έφεση στις τέχνες.

Ταυτόχρονα, είναι ιδιαίτερα εφευρετικοί άνθρωποι και πολύ ικανοί στο να λύνουν προβλήματα.

Μπορεί να γίνουν ποδοσφαιριστές ή γιατροί

Τα παιδιά του Ιανουαρίου είναι πιο πιθανόν να συμμετάσχουν αλλά και να διακριθούν σε ομαδικά αθλήματα.

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Queensland τα παιδιά που γεννήθηκαν τον Ιανουάριο είχαν 33% περισσότερες πιθανότητες να συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα Ποδοσαφαίρου της Αυστραλίας.

Επιπλέον, η ερευνητική ομάδα παρατήρησε ότι δεν είναι λίγοι οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που γεννήθηκαν τον Ιανουάριο.

Ωστόσο αυτό δεν είναι το μόνο μονοπάτι καριέρας που μπορεί να ακολουθήσει το μωρό σας.

Ερευνητές της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας του Ηνωμένου Βασιλείου διαπίστωσαν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των παιδιών που γεννιούνται τον Ιανουάριο έχουν μια κλίση στα ιατρικά επαγγέλματα.

Είναι έξυπνα

Οι επιστήμονες παρακολούθησαν την ανάπτυξη 21.000 αγοριών και κοριτσιών και η έρευνά τους δείχνει ότι τα παιδιά που γεννήθηκαν το χειμώνα είχαν υψηλότερες βαθμολογίες σε μια σειρά ασκήσεων νοημοσύνης από τους συνομηλίκους τους.

Τα παιδιά του Ιανουαρίου ξεκινούν το σχολείο σε ελαφρώς μεγαλύτερη ηλικία από τους συμμαθητές τους, λόγω της ημερομηνίας γέννησής τους.

Αυτό σημαίνει πως συνήθως είναι πιο ανεπτυγμένα και έχουν πιο ώριμη σκέψη.

Γι’ αυτό έχουν ένα προβάδισμα τόσο σε γνωστικό επίπεδο, όσο και σε σωματική διάπλαση.

Μπορεί να έχουν ηγετικές ικανότητες

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Economic Letters διαπίστωσε ότι ο Ιανουάριος είναι ένας από τους 5 κορυφαίους μήνες για στελέχη CEO (Μάρτιος, Απρίλιος, Νοέμβριος και Οκτώβριος είναι οι άλλοι 4).