Υλικά

  • 150γρ. ελαιόλαδο
  • 90γρ. καστανή ζάχαρη
  • 50γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 100γρ. νιφάδες βρώμης
  • 70γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 1/4 κ.γ. κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γρ. κουβερτούρα, για την επικάλυψη

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ βάλτε το λάδι, το χυμό την ζάχαρη και ανακατέψτε καλά.
  • Προσθέστε τα στερεά υλικά και τέλος τα αμύγδαλα.
  • Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
  • Σχηματίστε μπαλίτσες στο μέγεθος ενός καρυδιού και τις τοποθετήστε τις σε ταψί με λαδόκολλα.
  • Πιέστε ελάχιστα από πάνω.
  • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 20′ περίπου έως ότου ροδίσουν.
  • Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
  • Μόλις κρυώσουν τα μπισκότα μπορείτε να τα βουτήξετε από τη μισή πλευρά ή να περιχύσετε από πάνω την σοκολάτα.