Μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να μοιραστείτε τις σκέψεις, τις ανησυχίες ή την θλίψη σας με τους αγαπημένους σας, που θα σας ακούσουν και θα είναι εκεί για να σας υποστηρίξουν. Μην διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια από έναν ειδικό ψυχικής υγείας, που θα σας καθοδηγήσει και θα σας βοηθήσει, παρέχοντας τις κατάλληλες στρατηγικές για να πλοηγηθείτε σε αυτήν την εξαιρετικά αγχωτική περίοδο της ζωής σας.

Σας λείπουν θρεπτικά συστατικά

Οι ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά, η απώλεια βάρους και οι διατροφικές διαταραχές όπως η βουλιμία ή η ανορεξία μπορεί να οδηγήσουν σε ξηρά μαλλιά ή απώλεια μαλλιών. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, η ανεπάρκεια σε πρωτεΐνη, σίδηρο, ψευδάργυρο ή βιοτίνη μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών, όπως και η υπερβολική λήψη βιταμίνης Α.

Fix It

Εάν η τριχόπτωση και η ξηρότητα οφείλεται πράγματι σε έλλειψη θρεπτικών συστατικών, μπορείτε να επαναφέρετε τα μαλλιά σας ακολουθώντας μια πιο ισορροπημένη διατροφή. Επισκεφθείτε το γιατρό σας εάν πιστεύετε ότι μπορεί να σας λείπει ένα συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό και εκείνος θα σας πει τι μπορείτε να κάνετε στην συνέχεια.

Τα μαλλιά σας… μεγαλώνουν

Μεγαλώνουμε και μαζί μας μεγαλώνουν και τα μαλλιά μας. Η γήρανση, σε συνδυασμό με τα γονίδια, μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα και τριχόπτωση που ενδεχομένως να μην μπορεί να προληφθεί.

Τα μαλλιά και το δέρμα σας μπορεί να γίνονται πιο ξηρά όσο μεγαλώνετε, επειδή το σώμα παράγει λιγότερο σμήγμα, που διατηρεί μαλλιά και δέρμα επαρκώς ενυδατωμένα, με την πάροδο του χρόνου.