imommy.gr Tips & ΧρήσιμαΣχοινάκι: Παίξτε με το παιδί και κάψτε θερμίδες

Σχοινάκι: Παίξτε με το παιδί και κάψτε θερμίδες

Σχοινάκι: Παίξτε με το παιδί και κάψτε θερμίδες | imommy.gr

2 σε 1 – Διασκέδαση και αδυνάτισμα με σχοινάκι.

Το σχοινάκι δεν είναι ένα απλό παιχνίδι: Είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος προπόνησης αλλά είναι, επίσης, μια δραστηριότητα με ρίζες στην ιστορία.

Όπως αναφέρει η International Rope Skipping Federation, το σχοινάκι προέρχεται από την αρχαία Κίνα και αποτελούσε μέρος των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς.

Διαβάστε επίσης: Παιδί: 5 tips για να το υποστηρίξετε στον αθλητισμό

Εάν θέλετε να ανανεώσετε τις προπονήσεις σας και να δοκιμάσετε κάτι νέο με την οικογένειά σας, μπορείτε να κάνετε δέκα λεπτά σχοινάκι στο τέλος της προπόνησής σας και θα επωφεληθείτε ποικιλοτρόπως.

Η κορυφαία άσκηση για εύκολο αδυνάτισμα

Επειδή η καρδιαγγειακή άσκηση «καίει» πολλές θερμίδες, είναι σημαντικό να την εντάξετε στην καθημερινότητά σας. Το σχοινάκι είναι μία από τις πολλές αερόβιες ασκήσεις που μπορούν να δημιουργήσουν θερμιδικό έλλειμα, που με την σειρά του θα οδηγήσει σε απώλεια βάρους.

Φυσικά, θα έχετε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα όταν συνδυάσετε τις προπονήσεις σας με μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Μελέτη δημοσιευμένη στο Nutrients αναφέρει ότι οι προπονήσεις με σχοινάκι σε συνδυασμό με μια δίαιτα περιορισμένων θερμίδων βελτίωσε τα αποτελέσματα απώλειας βάρους σε νεαρούς ενήλικες.

Επιπλέον το σχοινάκι μπορεί να προσαρμοστεί ακριβώς στα γούστα σας για να μην το βαρεθείτε ποτέ. Κι επειδή η απώλεια βάρους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την συνέπεια, είναι σημαντικό να βρείτε ασκήσεις που σας γυμνάζουν, σας προκαλούν να προσπαθείτε περισσότερο και το κυριότερο… που σας διασκεδάζουν.

Προάγει την καρδιαγγειακή υγεία

Σύμφωνα με την American Heart Association, η ενσωμάτωση αερόβιας δραστηριότητας (όπως το σχοινάκι) όχι μόνο μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού, αλλά μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2, υψηλής αρτηριακής πίεσης, άνοιας και αρκετών τύπων καρκίνου.

Όπως αναφέρει επιστημονική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο American Association for Health, Physical Education, and Recreation’s Research Quarterly, δέκα λεπτά σχοινάκι ήταν εξίσου ωφέλιμα για την καρδιαγγειακή υγεία ανδρών όσο τριάντα λεπτά τζόκινγκ.

«Χτίζει» αντοχή

Η συγκεκριμένη αερόβια άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε και την αντοχή σας. Σύμφωνα με έρευνα, που δημοσιεύθηκε περιοδικό Revista Brasileira de Medicina do Esporte, ένα προπονητικό πρόγραμμα που περιλάμβανε σχοινάκι διάρκειας 12 εβδομάδων φάνηκε να βελτιώνει αποτελεσματικά τη δύναμη και την αντοχή αθλητών.

Καλύτερος συντονισμός και ισορροπία

Η ρυθμική φύση της εν λόγω άσκησης ευνοεί τον συντονισμό των χεριών και των ποδιών. Έρευνα δημοσιευμένη στο Sports Science and Medicine σε νεαρούς ποδοσφαιριστές αποκάλυψε ότι το σχοινάκι φάνηκε να ενισχύει τον κινητικό τους συντονισμό και την ισορροπία τους.

Πώς θα κάνετε σχοινάκι με σωστή τεχνική

Οι οδηγίες που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ξεκινήσετε, περιλαμβάνουν:

  • Σταθείτε με τα πόδια σας ενωμένα, κρατώντας τις άκρες από το σχοινάκι στα χέρια σας.
  • Κρατώντας τους αγκώνες σας κοντά στο κορμό σας, κουνήστε το σχοινί με τους καρπούς σας πάνω από το κεφάλι σας και αφήστε το να πέσει προς τα πόδια σας.
  • Πηδήξτε ψηλά και με τα δύο πόδια, περνώντας το σχοινάκι από κάτω.
  • Επαναλάβετε.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σχολικά πρωινά: Η ώρα που το στρες «χτυπάει» κόκκινο Έρευνες λένε ότι το στρες εκτοξεύετε στα ύψη την ώρα που ετοιμάζεστε για τη δουλειά ή το σχολείο. Δείτε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Quiz: Παιχνίδι γνώσεων για όλη την οικογένεια Τεστάρετε τις γνώσεις της οικογένειας με αυτό το quiz για όλες τις ηλικίες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πασχαλινές διακοπές στο νησί κι όχι στο χωριό γίνεται; Κι όμως γίνεται Πάσχα στο νησί, εγώ, εσύ και το παιδί... και το app που θα μας σώσει. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Οικογένεια: 3 δραστηριότητες στη φύση για καλύτερη υγεία Δοκιμάστε τις παρακάτω εξωτερικές δραστηριότητες με όλη την οικογένεια για υγεία και ευεξία στο μάξιμουμ αυτήν την άνοιξη. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Social media: Φωτογραφίες των παιδιών και 4 ακόμη πράγματα που δεν πρέπει να ανεβάζετε Γιατί δεν πρέπει να ανεβάζουμε φωτογραφίες των παιδιών μας στα social media; ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλλαγή ώρας: Πώς θα προετοιμαστούμε Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν αλλάζει η ώρα και πώς θα ανακάμψουμε; ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παιδί: Βοηθήστε το να ανθίσει με αυτές τις ανοιξιάτικες δραστηριότητες Δραστηριότητες που θα σας φέρουν πιο κοντά στη φύση και πιο κοντά στο παιδί. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Kάθε παιδί πρέπει να έχει αυτές τις 3 δεξιότητες Οι πρακτικές δεξιότητες προετοιμάζουν το παιδί για τη μελλοντική του ζωή και συχνά τις ξεχνάμε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ