Υλικά για 4 άτομα

  • 400 γρ. ζυμαρικά
  • 250γρ. φασολάκια, κομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές φέτες
  • 2 στήθη κοτόπουλου, τεμαχισμένα
  • 5 κουταλιές της σούπας πέστο
  • 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • Μια χούφτα παρμεζάνα, τριμμένη, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Ψήστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτοντας τα φασολάκια για τα τελευταία 6 λεπτά μαγειρέματος.
  • Στραγγίξτε και κρατήστε μερικές κουταλιές της σούπας από το νερό τους.
  • Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι., προσθέστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και μαγειρέψτε τα για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέστε το τεμαχισμένο κοτόπουλο στο τηγάνι και ανακατέψτε το πέστο και την κρέμα γάλακτος.
  • Ρίξτε τα ζυμαρικά και τα φασόλια και ανακατέψτε να καλυφθούν, προσθέτοντας λίγο από το νερό μαγειρέματος.
  • Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με παρμεζάνα για να σερβίρετε.