Έχετε σκεφτεί ποτέ τι θα συμβεί στο δέρμα σας αν κάνετε ένα διάλειμμα από το make up;

Ολοένα και περισσότερες δυναμικές γυναίκες, όπως η Πάμελα Άντερσον και η Αλίσια Κιζ, επαναστατούν και εμφανίζονται χωρίς μακιγιάζ ή φίλτρα μπροστά στα φώτα και τις κάμερες.

Δείτε τι θα κερδίσετε αν γίνεται κι εσείς μια από αυτές:

Το δέρμα σας θα σας ευχαριστεί

Το μακιγιάζ μπορεί να είναι ο καλύτερός σας φίλος, άλλα δεν είναι σύμμαχος της επιδερμίδας σας.

Όταν φοράτε συνεχώς make up το δέρμα σας δεν μπορεί να «αναπνεύσει», ενώ οι ελεύθερες ρίζες μπορεί να φράξουν τους πόρους σας.

Οι ελεύθερες ρίζες μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή, ερυθρότητα αλλά και θαμπή όψη, καταστρέφουν το κολλαγόνο και προκαλούν ρυτίδες, εξάρσεις ακμής και μαύρα στίγματα.

Μάλιστα, έρευνες έχουν δείξει πώς οι ελεύθερες ρίζες, είτε από περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως ο ήλιος και η ατμοσφαιρική ρύπανση, είτε από χημικές ουσίες καλλυντικών, μπορεί να επιταχύνουν τη διαδικασία γήρανσης.

Επιπλέον, το μακιγιάζ εμποδίζει τη φυσική διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων του δέρματός μας, με αποτέλεσμα αυτό να δείχνει αφυδατωμένο.

Όσο περισσότερο μακιγιάζ χρησιμοποιείτε, τόσες περισσότερες τοξίνες βάζετε στο πρόσωπό σας.

Όταν αυτές συνδυάζονται με τα πινέλα – που πιθανότατα δεν πλένετε σε καθημερινή βάση – δημιουργείται το κατάλληλο περιβάλλον για «πάρτι» βακτηρίων.

Η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας (AAD) προσθέτει ότι ορισμένες χημικές ουσίες στα καλλυντικά μπορούν, επίσης, να συμβάλουν στην εμφάνιση ακμής.

Parabens, θειικά άλατα και μέταλλα είναι μερικά από τα συστατικά των προϊόντων μακιγιάζ και φροντίδας του δέρματος, που αρκετές φορές μπορούν να προκαλέσουν έντονη ερυθρότητα, ξηρότητα και κνησμό, έως και δερματικές αλλεργίες.

Ποιος είπε ότι χρειάζεστε το μακιγιάζ για να έχετε αυτοπεποίθηση;

Η αυτοπεποίθηση είναι κάτι που πηγάζει από μέσα μας.

Το ζητούμενο είναι να έχουμε την επιλογή.

Να φοράμε μακιγιάζ αν και όποτε θέλουμε και όχι γιατί «πρέπει».

«Μερικές φορές πρέπει να αμφισβητείς την έννοια της ομορφιάς. Αν όλοι κυνηγάμε τη νεότητα ή την ιδέα μας για το τι είναι ομορφιά… θα απογοητευτούμε και θα στενοχωρηθούμε. Το τελευταίο διάστημα είμαι πιο ευτυχισμένη από ποτέ με την εικόνα μου. Είμαι ελεύθερη – κι αυτό είναι ανακουφιστικό», εξηγεί η Πάμελα Άντερσον.