Υλικά

  • 4 λεμόνια
  • ¾ του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 2 φλιτζάνια επιπλέον νερό για να βράσει το ξύσμα των λεμονιών

Εκτέλεση

  • Τρίψτε το ξύσμα από 3 λεμόνια (μόνο το κίτρινο, όχι το λευκό μέρος) σε ένα μικρό μπολ.
  • Πάρτε ένα από αυτά τα λεμόνια και στύψτε το για να έχετε 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού.
  • Ψιλοκόψτε ένα ολόκληρο λεμόνι (με τη φλούδα) ή κόψτε το σε λεπτές λωρίδες ή φέτες.
  • Βάλτε το ξύσμα και τα κομμένα κομμάτια λεμονιού σε μια κατσαρόλα και ρίξτε 1 φλιτζάνι νερό.
  • Αφήστε το να πάρει βράση σε μέτρια δυνατή φωτιά και, έπειτα, αφήστε το να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
  • Σουρώστε και επαναλάβετε αυτό το βήμα άλλη μια φορά.
  • Προσθέστε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και 2 φλιτζάνια νερό στο στραγγισμένο ξύσμα λεμονιού στην κατσαρόλα.
  • Αφήστε το να πάρει βράση σε μέτρια χαμηλή φωτιά και αφήστε το να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά.
  • Φυλάξτε το σε ένα βαζάκι των 200 γρ.