Δεν είναι μυστικό ότι η ομορφιά περνάει κι από το στομάχι… Γι’ αυτό σας έχουμε ένα πολύ απλό challenge: Για 30 ημέρες, κόβετε εντελώς από τη διατροφή σας τις τροφές που μπορεί να βλάψουν την υγεία και την επιδερμίδα σας, όπως ζάχαρη, επεξεργασμένα τρόφιμα και αλκοόλ.

Διαβάστε επίσης: Μακιγιάζ: Μύθοι και αλήθειες

Αποχαιρετήστε αυτές τις τροφές για 4 εβδομάδες

Υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα και τρόποι μαγειρέματος που δεν ωφελούν την επιδερμίδα, όπως:

  • Επεξεργασμένα τρόφιμα, εξευγενισμένοι υδατάνθρακες, κορεσμένα και τρανς λιπαρά.
  • Τηγανιτά και fast bood.
  • Τρόφιμα και ροφήματα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και τεχνητά γλυκαντικά.
  • Αλκοόλ και υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης.

Τι να «ταΐσετε» το δέρμα σας

Ίσως έχετε ακούσει ορισμένους να χαρακτηρίζουν την πρωτεΐνη ως ένα από τα «δομικά στοιχεία της ζωής».

Αυτό συμβαίνει επειδή αυτό το μακροθρεπτικό συστατικό αποτελείται από 20+ αμινοξέα που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή και την επιδιόρθωση των ιστών στο σώμα μας, συμπεριλαμβανομένων των μυών, των οστών, των μαλλιών και του δέρματός μας, σύμφωνα με τους ειδικούς του Harvard T.H. Chan School of Public Health.

Λιπαρά είδη ψαριών, όπως ο σολομός, εκτός από πρωτεΐνη περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή και να διατηρήσουν το δέρμα ενυδατωμένο.

Φρούτα και λαχανικά πλούσια σε βιταμίνη C είναι, επίσης, απαραίτητα για τη δημιουργία κολλαγόνου, της δομικής πρωτεΐνης που κρατά το δέρμα μας σφριγηλό.

Υπάρχουν τροφές που μπορούν να ενισχύσουν τη φυσική άμυνα του σώματός μας ενάντια στις ελεύθερες ρίζες και να επιδιορθώσουν τη βλάβη στο δέρμα που προκαλείται από τον ήλιο.

Το καρότο, οι φράουλες, το πράσινο τσάι, το ρόδι, το μπρόκολο, οι ντομάτες, το σπανάκι, τα λιπαρά ψάρια και οι ξηροί καρποί φαίνεται να λειτουργούν ως φυσικά «αντηλιακά».

Επιπλέον, οι γλυκοπατάτες, ο κουρκουμάς και το κέιλ αξίζουν μια θέση στο πιάτο σας.

Αυτές οι αντιοξειδωτικές τροφές συμβάλλουν στην προστασία των κυττάρων του δέρματος από βλάβες του DNA.

Παράλληλα, όσο περισσότερο θείο καταναλώνετε, τόσο πιο υγιές θα είναι το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια σας.

Μπορείτε να το ενσωματώσετε στη διατροφή σας τρώγοντας περισσότερα λαχανικά όπως μανιτάρια, σκόρδο, κρεμμύδια, λάχανο, κουνουπίδι και λαχανάκια Βρυξελλών.