Υλικά

  • 1 μεγάλο κεφάλι κουνουπίδι, χοντροκομμένο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 2 φλ. μοτσαρέλα
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα
  • Αλάτι
  • 1/4 φλ. μαρινάρα ή σάλτσα πίτσας
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 φλ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • Φρέσκος βασιλικός
  • Βαλσάμικο

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 200ºC και βάλτε νερό να βράζει σε μια κατσαρόλα.
  • Αλατίστε και ύστερα, βράστε το κουνουπίδι, 3-4 λεπτά.
  • Μεταφέρετε σε μια καθαρή πετσέτα ή χαρτί κουζίνας και στραγγίστε πολύ καλά.
  • Τρίψτε το κουνουπίδι στο μούλτι και στραγγίστε το νερό.
  • Βάλτε το στραγγισμένο κουνουπίδι σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε το αυγό, 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα και 1/4 φλιτζανιού παρμεζάνα και αλατίστε.
  • Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα ταψί (που έχετε ψεκάσει με σπρέι μαγειρέματος) και στρώστε το ώστε να πάρει το σχήμα που θέλετε.
  • Ψήστε μέχρι να πάρει χρώμα και να στεγνώσει, 20 λεπτά.
  • Βάλτε από πάνω τη μαρινάρα, την υπόλοιπη μοτσαρέλα και παρμεζάνα, το σκόρδο και τις ντομάτες και ψήστε μέχρι να λιώσει το τυρί και να γίνει τραγανή η κρούστα, για άλλα 10 λεπτά.
  • Γαρνίρετε με βασιλικό και περιχύστε με το βαλσάμικο.