Εσείς πίνετε ακόμα τον καφέ σας με καλαμάκι; Τα καλαμάκια βλάπτουν το περιβάλλον, την υγεία και προκαλούν ρυτίδες!

Οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις των μυών γύρω από το στόμα μπορεί να οδηγήσουν στη διάσπαση του κολλαγόνου, δημιουργώντας τις μόνιμες πτυχώσεις στο δέρμα.

Γι’ αυτό η αποφυγή ή η μείωση της χρήσης τους μπορεί να βοηθήσει στην καθυστέρηση της εμφάνισης των λεπτών γραμμών στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης: Μακιγιάζ: Μύθοι και αλήθειες

Άλλες «αθώες» συνήθεις που προκαλούν ρυτίδες

Δουλεύετε πάρα πολύ

Το δέρμα είναι το δεύτερο όργανο – μετά το συκώτι-  που χρειάζεται αποτοξίνωση.

Ό,τι δεν μπορεί να διαχειριστεί το συκώτι, συσσωρεύεται στο δέρμα, δημιουργώντας θαμπάδα, ρυτίδες και σακούλες κάτω από τα μάτια.

Όσοι μάλιστα εργάζονται πολλές ώρες σε κλειστούς χώρους έχουν έναν ακόμα λόγο να ανησυχούν για την υγεία της επιδερμίδας και των οστών τους.

Επειδή δεν τους βλέπει αρκετά ο ήλιος, παράγουν μειωμένη ποσότητα βιταμίνης D, απαραίτητης για την ανανέωση των κυττάρων.

Κοιτάζετε διαρκώς το κινητό σας

Το κινητό σας είναι εν μέρει υπεύθυνο για την εμφάνιση ρυτίδων και γραμμών στον λαιμό.

Για να γλιτώσετε τις ανεπιθύμητες ρυτίδες, σηκώστε το τηλέφωνό σας στο ύψος των ματιών, αντί να κοιτάτε συνέχεια προς τα κάτω.

Δεν φοράτε γυαλιά ηλίου

Όταν δεν φοράτε γυαλιά ηλίου, ειδικά μία ηλιόλουστη μέρα είναι πιθανό να μισοκλείνετε τα μάτια σας για να μπορέσετε να εστιάσετε καλύτερα.

Έτσι, όμως, μπορεί να σας δημιουργηθεί πρόβλημα στραβισμού, και φυσικά να δημιουργηθούν ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια, αλλά και στις άκρες των ματιών, το λεγόμενο «πόδι της χήνας».

Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι 40% λεπτότερο από το υπόλοιπο δέρμα στο πρόσωπο.

Για να είστε καλυμμένες, αναζητήστε υπερμεγέθη γυαλιά ηλίου που εμποδίζουν τόσο τις ακτίνες UVA όσο και τις ακτίνες UVB.

Κοιμάστε μπρούμυτα

Με την πάροδο του χρόνου, είναι φυσιολογικό να εμφανίζονται λεπτές γραμμές και ρυτίδες στο πρόσωπο και το σώμα σας.

Μία από τις αιτίες που επιταχύνουν τη δημιουργία τους και ίσως δεν είχατε υποπτευθεί είναι ο ύπνος.

Ο ύπνος μπορεί όμως και να προκαλέσει ρυτίδες, με τους δερματολόγους να τονίζουν ότι ο τρόπος που κοιμόμαστε παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση βαθιών ρυτίδων στο μέτωπο και τα μάγουλα.

Αποφύγετε να κοιμάστε μπρούμυτα και επιλέξτε μεταξωτές μαξιλαροθήκες, ώστε να μειώσετε την τριβή.