Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος, με πολλές λειτουργίες: Προστατεύει τα υποκείμενα όργανα, αποτελεί αισθητήριο όργανο, μας επιτρέπει να λαμβάνουμε «πληροφορίες» για το περιβάλλον μας, εμποδίζει εξωτερικές «επιθέσεις», όπως οι χαμηλές θερμοκρασίες, η υπεριώδης ακτινοβολία και τα αλλεργιογόνα.

Παρότι το βρεφικό δέρμα έχει τον ίδιο αριθμό στιβάδων με το δέρμα των ενηλίκων, οι στιβάδες αυτές είναι πολύ πιο λεπτές στα πρώτα χρόνια της ζωής του ενώ και ο επιδερμιδικός φραγμός δεν έχει αναπτύξει όλες τις λειτουργίες του ακόμα. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να συγκρατήσει την πολύτιμη υγρασία στο εσωτερικό του δέρματος, με αποτέλεσμα το βρεφικό δέρμα να εμφανίζει συχνά συμπτώματα ξηρότητας, ενώ δεν προστατεύεται επαρκώς από τους εξωτερικούς ερεθιστικούς παράγοντες, απέναντι στους οποίους είναι ιδιαίτερα ευάλωτο.

Για αυτούς τους λόγους, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να βοηθήσετε τον ανώριμο επιδερμιδικό φραγμό του μωρού σας και να προφυλάξετε το ευαίσθητο δέρμα του από τους ερεθισμούς, επιλέγοντας ειδικά μελετημένα βρεφικά προϊόντα φροντίδας, υποαλλεργικά και χωρίς άρωμα, και ακολουθώντας ένα απλό, καθημερινό πρόγραμμα περιποίησης.

 

Η La Roche-Posay προσφέρει βρεφική φροντίδα κλινικά αποδεδειγμένη και ασφαλή από τις πρώτες μέρες της ζωής του μωρού σας και έχει την ιδανική, ειδικά μελετημένη πρόταση για κάθε βήμα του καθημερινού babycare- δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι συστήνεται από δερματολόγους και παιδιάτρους σε όλο τον κόσμο!

 

 

Ξεκινώντας, λοιπόν, από τον καθημερινό καθαρισμό, η La Roche-Posay υπογράφει το  LIPIKAR SYNDET AP+ , μια απαλή κρέμα καθαρισμού κατάλληλη για νεογέννητα, βρέφη, παιδιά αλλά και ενήλικες με πολύ ξηρό δέρμα ή με τάση ατοπίας. Το αποκλειστικό συστατικό Aqua Posae Filiformis δρα στους παράγοντες που ευθύνονται για το πολύ ξηρό δέρμα, το βούτυρο καριτέ καθώς εμπεριέχει λιπίδια παρόμοια με αυτά του ανθρώπινου δέρματος, αποκαθιστά το υδρολιπιδικό φιλμ, η νιασιναμίδη βοηθάει στην αντιμετώπιση της φλεγμονής και των ερεθισμών ενώ καταπραΰνει τον κνησμό.

 

 

Μετά το μπάνιο, απλώστε με απαλές κινήσεις στην επιδερμίδα του μωρού σας το LIPIKAR BAUME AP+M, ένα απαλό balm με σύνθεση κατάλληλη για βρέφη, παιδιά και ενήλικες με πολύ ξηρό, ατοπικό ή με τάση αλλεργίας δέρμα. Αυτό το ανακουφιστικό balm θρέφει το δέρμα, αναπληρώνει τα λιπίδια στην προστατευτική στιβάδα του δέρματος, αποκαθιστά την ισορροπία του μικροβιώματος ενώ προσφέρει άμεση καταπράυνση από τον έντονο κνησμό.

 

Τελευταίο βήμα φροντίδας, για βέλτιστη αποκατάσταση του επιδερμιδικού φραγμού από τους καθημερινούς ερεθισμούς και την αλλαγή πάνας, το CICAPLAST BAUME B5+ – ένα balm πολλαπλών χρήσεων που καταπραΰνει και προστατευει το ερεθισμένο δέρμα – ιδανικό για την περιποίηση της βρεφικής επιδερμίδας αλλά και για όλη την οικογένεια. Το μοναδικό πρεβιοτικό σύμπλοκο Tribioma αποκαθιστά την ισορροπία του μικροβιώματος στο εύθραυστο δέρμα, η Πανθενόλη (Βιταμίνη Β5) αποκαθιστά τη λειτουργία του φραγμού και προσφέρει την πολύτιμη καταπραϋντική δράση της, ενώ το Madecasosside (εκχύλισμα του φυτού Centella Asiatica), καταπραΰνει, επανορθώνει και συμβάλλει στην κυτταρική ανανέωση. Ένα βάλσαμο που δεν πρέπει να λείπει από την τσάντα του μωρού, καθώς είναι κατάλληλο για κάθε ερεθισμό, μικροτραυματισμό ακόμα και τσίμπημα. Μην διστάσετε να το χρησιμοποιήσετε ακόμα και για τους ερεθισμούς περιστοματικά λόγω της πιπίλας αφού είναι απόλυτα ασφαλές.