Αγαπημένο και πολυσυζητημένο beauty gadget, το face roller θέλει τρόπο για να κάνει αυτό που υπόσχεται να σας χαρίσει επιδερμίδα λεία και φωτεινή. Ρωτήσαμε τους experts και φτιάξαμε έναν σύντομο οδηγό για αρχάριες.

Τι είναι το face rolling

Τα face rollers είναι beauty tools κατασκευασμένα από νεφρίτη ή ροζ χαλαζία και χρησιμοποιούνται για να κάνετε ήπιο μασάζ στο πρόσωπο. Το μασάζ τονώνει το λεμφικό σύστημα, μειώνει το πρήξιμο και αυξάνει τη ροή του αίματος, τονώνοντας έτσι τη φωτεινότητα της επιδερμίδας.

Διαβάστε επίσης: Δέρμα: Έτσι θα βρείτε χρόνο για περιποίηση

Αξίζει να σημειωθεί πως οι κεφαλές των rollers έχουν διαφορετικό μέγεθος, γιατί προορίζονται για διαφορετικές ζώνες του προσώπου. Η μεγαλύτερη πλευρά προορίζεται για τα μάγουλα, το πηγούνι και το μέτωπο, ενώ η μικρότερη πλευρά για τα φρύδια και την περιοχή κάτω από τα μάτια.

Λειτουργεί;

Το face rolling λειτουργεί εάν κάνετε τις σωστές κινήσεις. Κατευθύνουμε το face roller μόνο προς τα πάνω, ποτέ προς τα κάτω, ακριβώς γιατί θέλουμε να πετύχουμε ένα μίνι lifting στο πρόσωπό μας.

Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε το roller σας το πρωί και φροντίστε να είναι κρύο, ώστε να σας προσφέρει και τα οφέλη της κρυοθεραπείας. Μπορείτε να το τοποθετήσετε στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ, για να είναι έτοιμο.

Οι σωστές κινήσεις

Πριν ξεκινήσετε το face rolling, είναι πολύ σημαντικό να έχετε καθαρίσει κι έπειτα εφαρμόσει μια ενυδατική κρέμα ή κάποιο έλαιο προσώπου, για να είναι πιο εύκολη η κίνηση του gadget πάνω στην επιδερμίδα σας.

  1. Ξεκινήστε από το πηγούνι με τη μεγαλύτερη πλευρά του roller, κατευθυνθείτε προς τα πάνω μέχρι τα μάγουλα και μετά τη γραμμή των μαλλιών. Επαναλάβετε τη διαδικασία για 5 φορές, και από τις δυο πλευρές του προσώπου.
  2. Για το μέτωπο, ξεκινήστε ακριβώς πάνω από τα φρύδια και ανεβείτε μέχρι τη γραμμή των μαλλιών με μια κατακόρυφη κίνηση.
  3. Σειρά έχει η περιοχή κάτω από τα μάτια σας για τη μείωση των μαύρων κύκλων και του πρηξίματος. Ξεκινήστε κάτω από την εσωτερική γωνία του ματιού σας, πιέστε και κυλήστε απαλά προς τα έξω κι ελαφρώς προς τα πάνω.
  4. Επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία 3-5 φορές την εβδομάδα. Όσο πιο συνεπείς είστε, τόσο πιο γρήγορα και δραστικά θα είναι τα αποτελέσματα.
  5. Μην ξεχνάτε να επαναλαμβάνετε αυτές τις κινήσεις τόσο στην αριστερή όσο και στη δεξιά πλευρά του προσώπου σας.

Τα υπέρ

Όπως προαναφέρθηκε, το face rolling μπορεί να κάνει ένα φυσικό lifting στο πρόσωπό σας, ειδικά αν εφαρμόζεται σε καθημερινή βάση.

Επίσης, η χρήση ενός face roller είναι το «κλειδί» για την προετοιμασία του δέρματος πριν από το μακιγιάζ.

Η χρήση του face roller σας, μάλιστα, πάνω από μια sheet mask θα βοηθήσει τα συστατικά να διεισδύσουν πιο βαθιά, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα roller προσώπου ως το τελευταίο βήμα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, για να ενισχύσετε την απορρόφηση των προϊόντων σας.

Επιπλέον, το face rolling μειώνει το πρήξιμο που έχετε στο πρόσωπο τις πρωινές ώρες.

Extra tips

Το face roller είναι εξαιρετικό για να το χρησιμοποιείτε όταν υποφέρετε από συχνούς πονοκεφάλους. Χρησιμοποιήστε το δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα, για τουλάχιστον πέντε λεπτά, και θα αρχίσετε να νιώθετε καλύτερα.

Για έξτρα χαλάρωση, μπορείτε να ζεστάνετε το face roller σας, για να το χρησιμοποιήσετε σαν να κάνετε μασάζ με ζεστές πέτρες.

Βουτήξτε τις κεφαλές του face roller σας σε ζεστό νερό για 30 δευτερόλεπτα, στεγνώστε καλά και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το πάνω από μια sheet mask, ορό ή κρέμα προσώπου. Είναι τόσο χαλαρωτικό.