Υλικά

  • 4 στήθη κοτόπουλου (περίπου 600 γρ.), καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους 2-3 εκατοστών
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 40 γρ. τζίντζερ τριμμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 6 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 5 κ.σ. μέλι
  • ½ – 1 λεμόνι, χυμό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Ρίξτε το κοτόπουλο σε ένα μπολ, πασπαλίστε με το αλεύρι και καρυκεύματα και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθεί ομοιόμορφα το κοτόπουλο.
  • Ανακατέψτε το τζίντζερ, το σκόρδο, τη σόγια, το μέλι και το μισό χυμό λεμονιού σε ένα μπολ.
  • Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ σε δυνατή φωτιά και τηγανίζετε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
  • Ρίξτε μέσα τη σάλτσα μελιού και τηγανίστε για 10 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί καλά.