Υλικά
- 4 στήθη κοτόπουλου (περίπου 600 γρ.), καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους 2-3 εκατοστών
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 40 γρ. τζίντζερ τριμμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 6 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 5 κ.σ. μέλι
- ½ – 1 λεμόνι, χυμό
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Ρίξτε το κοτόπουλο σε ένα μπολ, πασπαλίστε με το αλεύρι και καρυκεύματα και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθεί ομοιόμορφα το κοτόπουλο.
- Ανακατέψτε το τζίντζερ, το σκόρδο, τη σόγια, το μέλι και το μισό χυμό λεμονιού σε ένα μπολ.
- Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ σε δυνατή φωτιά και τηγανίζετε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
- Ρίξτε μέσα τη σάλτσα μελιού και τηγανίστε για 10 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί καλά.