Το μασάζ με gua sha είναι το απόλυτο μυστικό για υγιές, λαμπερό δέρμα σε ολόκληρο το σώμα. Η μέθοδος αυτή έχει αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα, μειώνει την κατακράτηση υγρών, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και πολλά άλλα που θα διαβάσετε στη συνέχεια. Εάν είστε αρχάριες με το αντικείμενο, εδώ θα μάθετε πώς θα ενσωματώσετε το gua sha στο πρόγραμμα περιποίησης του σώματός σας.

Τι είναι το body gua sha

Διαβάστε επίσης: Τριχωτό της κεφαλής: 5 tips για να είναι υγιές

Το gua sha είναι μια παραδοσιακή κινεζική θεραπευτική μέθοδος που περιλαμβάνει το μασάζ του δέρματος με ένα εργαλείο φτιαγμένο από πετρώματα με λεία άκρη. Τα πιο δημοφιλή gua sha tools είναι φτιαγμένα από ροζ χαλαζία και νεφρίτη. Υπάρχουν gua sha τόσο για το πρόσωπο όσο και για το σώμα. Χρησιμοποιώντας ελαφριά πίεση στο δέρμα με το συγκεκριμένο εργαλείο, κάνετε μασάζ σε όλο το σώμα χαρίζοντάς σας σπουδαία οφέλη.

Τα οφέλη

Η συγκεκριμένη τεχνική μασάζ προάγει την κυκλοφορία του αίματος, συσφίγγει το δέρμα και μπορεί ακόμη και να ανακουφίσει την ένταση των μυών.

Με τη συστηματική εφαρμογή, το body gua sha μπορεί να σμιλεύσει το σώμα, να βελτιώσει τη λειτουργία των εσωτερικών οργάνων λόγω της καλύτερης κυκλοφορίας του αίματος, να κάνει το σώμα να φαίνεται πιο νεανικό αφού το συσφίγγει και ακόμη και να αντιμετωπίσει συναισθηματικά προβλήματα, όπως το άγχος.

Είναι πρακτικό και απλό και μπορεί να γίνει οποτεδήποτε, οπουδήποτε.

Τα βήματα

Χέρια

Εσωτερική πλευρά: Τεντώστε το χέρι προς τα εμπρός. Φροντίστε η παλάμη σας να κοιτάει προς τα πάνω. Πάρτε το gua sha σας και κυλίστε το από το κάτω μέρος του λαιμού, κατά μήκος του ώμου φτάνοντας μέχρι την εσωτερική πλευρά του βραχίονα και τελικά την παλάμη.

Εξωτερική πλευρά: Τεντώστε το χέρι προς τα εμπρός. Η παλάμη να κοιτάει προς τα κάτω αυτήν την φορά. Πάρτε το gua sha για να το κυλίσετε κατά μήκος του εξωτερικού του βραχίονα μέχρι το πίσω μέρος του χεριού.

Επαναλάβετε τις κινήσεις και στα δύο χέρια.

Πόδια

Μηρός: Σταθείτε όρθιες και κυλίστε το massage tool σας με ανοδικές κινήσεις από το γόνατο μέχρι την άρθρωση του ισχίου. Κάντε αυτήν την κίνηση στο μπροστινό, το οπίσθιο, το εσωτερικό κι εξωτερικό μέρος του μηρού.

Γάμπα: Καθίστε και κυλίστε το εργαλείο gua sha κατά μήκος της εσωτερικής κι εξωτερικής πλευράς της γάμπας, κάνοντας ανοδικές κινήσεις από το γόνατο μέχρι τον αστράγαλο φτάνοντας μέχρι την άκρη του ποδιού.

Επαναλάβετε τις κινήσεις και στα δύο πόδια.

Κοιλιακή χώρα

Αριστερή πλευρά: Κυλίστε το εργαλείο σας από την εσωτερική προς την εξωτερική πλευρά της κοιλιάς φτάνοντας μέχρι την αριστερή μασχάλη.

Δεξιά πλευρά: Ξεκινήστε από την εσωτερική προς την εξωτερική πλευρά φτάνοντας μέχρι τη δεξιά μασχάλη.

Στη συνέχεια, κυλίστε το εργαλείο μασάζ σας από πάνω προς τα κάτω στην κοιλιά.

Τέλος, κυλίστε το gua sha δεξιόστροφα στην κοιλιά σχηματίζοντας έναν μεγάλο κύκλο, μιμούμενοι το σχήμα του εντέρου, και ολοκληρώστε τον κύκλο φτάνοντας στο κέντρο της κάτω κοιλιακής χώρας.