Η διαβίωση σε έναν χώρο που δεν είναι λειτουργικός και οργανωμένος μπορεί να διαταράξει τις συνήθειές σας, να ανατρέψει τη ροή ολόκληρης της ημέρας σας και μακροπρόθεσμα, να «σαμποτάρει» την υγεία σας. Κάντε την πρωινή και τη βραδινή ρουτίνα σας «παιχνιδάκι» κρατώντας αυτά τα 5 αντικείμενα στο κομοδίνο σας:

1. Νερό

Μετά από 8 ώρες ύπνου, ο οργανισμός σας είναι αφυδατωμένος. Πίνοντας ένα ποτήρι νερό κάθε πρωί, μετά το ξύπνημα και πριν τον καφέ, βοηθά:

  • Στην ενυδάτωση.

Διαβάστε επίσης: Παιδιά: Έτσι θα γίνει το υπνοδωμάτιο πολυλειτουργικό

  • Στον καθαρισμό του εντέρου, γεγονός που συντελεί στην αποτελεσματικότερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τον οργανισμό.
  • Στην αποβολή τοξινών.
  • Στην παραγωγή νέων κυττάρων.
  • Στην τόνωση του μεταβολισμού και κατ’ επέκταση στη μείωση βάρους.
  • Στην ενεργοποίηση των εσωτερικών οργάνων.

Η κατανάλωση νερού πριν τον ύπνο, συντελεί:

  • Στην αποτελεσματικότερη ενυδάτωση του οργανισμού.
  • Στην πρόληψη καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού.
  • Στην αποφυγή κραμπών κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Η αφυδάτωση επηρεάζει αρνητικά τον νυχτερινό ύπνο. Τα άτομα που ενυδατώνονται επαρκώς πριν κοιμηθούν κοιμούνται καλύτερα, έχουν περισσότερη ενέργεια την επόμενη μέρα και πολύ πιο θετική διάθεση.

Κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου το σώμα ενεργοποιεί μηχανισμούς αποτοξίνωσης και αποκατάστασης κυττάρων.

Μια κατάλληλη ποσότητα νερού πριν από τον ύπνο ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και επιτρέπει στον οργανισμό να επιδιορθώσει πιο γρήγορα και αποτελεσματικά φθορές σε διάφορους ιστούς του σώματος.

2. Φάρμακα ή βιταμίνες

Έτσι, δεν θα ξεχνάτε πλέον να παίρνετε τις βιταμίνες και τα φάρμακά σας. Και με το νερό δίπλα σας δεν θα χρειαστεί καν να σηκωθείτε από το κρεβάτι.

3. Ενυδατική

Η βραδινή ρουτίνα περιποίησης και η πρωινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας εξυπηρετούν δύο εντελώς διαφορετικούς σκοπούς, ωστόσο έχουν ένα κοινό σημείο.

Η βραδινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας εισάγει προϊόντα στο δέρμα, τα οποία συμβάλλουν στην επανόρθωση της επιδερμίδας κατά τη διάρκεια του αναζωογονητικού ύπνου.

Η πρωινή ρουτίνα, αφορά την προστασία του δέρματος. Δίνετε στο δέρμα σας ό,τι χρειάζεται για να προστατευτεί από περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες και να αποτρέψει οποιαδήποτε περαιτέρω βλάβη.

Ένα βήμα που δεν πρέπει να λείπει τόσο από την πρωινή όσο και από τη βραδινή ρουτίνα σας είναι η ενυδάτωση.

Αν σας φαίνεται «βουνό» να μπείτε σε αυτή τη διαδικασία 2 φορές την ημέρα, βάλτε την ενυδατική σας στο κομοδίνο σας για μεγαλύτερη ευκολία.

Ωστόσο θυμηθείτε ότι είναι σημαντικό να πλένετε το πρόσωπό σας κάθε πρωί, καθώς κατά την διάρκεια της νύχτας μπορεί να συσσωρευτούν έλαια, ρύποι και νεκρά κύτταρα.

4. Κάτι να διαβάσετε

Μελέτες δείχνουν ότι το διάβασμα μπορεί να σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο, μειώνοντας το άγχος και βελτιώνοντας τον ύπνο.

Αφήστε τα βιβλία σας ή τα περιοδικά σας στο κομοδίνο σας για να έχετε εύκολη πρόσβαση κάθε φορά που θέλετε να χαλαρώσετε, χωρίς να ξεβολευτείτε.

5. Ημερολόγιο

Το journaling, η καταγραφή, δηλαδή, των προσωπικών σκέψεων, συναισθημάτων, ιδεών και αναμνήσεων αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία ευεξίας που μπορείτε να βάλετε στο κομοδίνο σας.

Τα πολλαπλά οφέλη του journaling:

  1. Μειώνει το στρες.
  2. Βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
  3. Διατηρεί την μνήμη ακμαία.
  4. Τονώνει τη διάθεση.
  5. Βοηθά στην επούλωση των εσωτερικών πληγών.