Τα σπυράκια μπορούν να εμφανιστούν εκεί που δεν το περιμένετε. Όταν, όμως, έχετε να βγείτε έξω με φίλους, να πάτε σε ένα ραντεβού ή σε μια επίσημη περίσταση, μπορείτε να τα καμουφλάρετε για να μη φαίνονται. Τα αυτοκόλλητα για σπυράκια είναι μια γρήγορη λύση, αλλά κάποιες φορές φαίνονται ή ξεκολλάνε. Από την άλλη, το μακιγιάζ είναι ο πιο ασφαλής τρόπος να κάνετε τα σπυράκια σας  να μη φαίνονται.  Εμείς συγκεντρώσαμε όλα τα απαραίτητα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε και πιστέψτε μας  δεν θα το παρατηρήσει κανείς.

Διαβάστε επίσης: Τριχωτό της κεφαλής: 5 tips για να είναι υγιές

Βήμα 1ο: Καθαρισμός, ενυδάτωση & θεραπεία

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι γυναίκες όσον αφορά το μακιγιάζ, είναι ότι δε λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους τη σωστή προετοιμασία της επιδερμίδας. Ένα καθαρό πρόσωπο μπορεί να κάνει την κάλυψη πολύ πιο εύκολη και θα βοηθήσει, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να φαίνεται πιο φυσικό.

Ξεκινήστε χρησιμοποιώντας ένα ήπιο αφρώδες καθαριστικό, που καταπολεμά τη λιπαρότητα, τους ρύπους και τυχόν υπολείμματα άλλων προϊόντων. Plus, απομακρύνει όλα τα μικρόβια που υπάρχουν στην επιδερμίδα σας.

Πάρτε ένα παγάκι και πιέστε το απαλά στο σπυράκι, ώστε να μειωθεί το πρήξιμο. Σκουπίστε ταμποναριστά την περιοχή με μια καθαρή πετσέτα, ώστε να φύγει το περίσσιο νερό.

Βήμα 2ο: Εφαρμόστε ένα λεπτόρρευστο foundation

Ξεκινήστε τοποθετώντας μια πολύ μικρή ποσότητα από ένα foundation με ήπια έως μεσαία κάλυψη πάνω στο σπυράκι και κάντε πολύ καλό blend μέχρι να καμουφλαριστεί.

Κρατήστε το υπόλοιπο πρόσωπο φρέσκο, οπότε ένα ελαφρύ, λεπτόρρευστο foundation είναι υπέροχο. Είναι πολύ σημαντικό να εφαρμόσετε δύο διαφορετικά προϊόντα στο σπυράκι και το υπόλοιπο πρόσωπο, ακριβώς γιατί οι ανάγκες και των δύο είναι διαφορετικές.

Extra tip: Φροντίστε να χρησιμοποιείτε πάντα ένα καθαρό σφουγγαράκι μακιγιάζ ή πινέλο όταν απλώνετε τα προϊόντα σας. Αυτό βοηθά στο να διατηρείται η περιοχή που έχει το πρόβλημα καθαρή, γεγονός που μπορεί να μειώσει τη μεταφορά βακτηρίων στο υπόλοιπο πρόσωπό σας.

Βήμα 3ο: Εφαρμόστε concealer

Πάρτε ένα πινέλο concealer και τοποθετήστε το concealer τοπικά στο σημείο όπου βρίσκεται το σπυράκι για έξτρα κάλυψη. Και σε αυτήν την περίπτωση κάντε πολύ καλό blend.

Βεβαιωθείτε ότι δεν τρίβετε το concealer -απλώς ταμπονάρετέ το. Αφήστε το να απορροφηθεί λίγο και προσθέστε άλλη μια στρώση αν χρειάζεται.

Βήμα 4ο: Σετάρετε το μακιγιάζ

Έπειτα, εφαρμόστε μια πούδρα, για να «κλειδώσετε» το αποτέλεσμα.

Αφού έχετε «εξαφανίσει» το σπυράκι σας, μπορείτε να προχωρήσετε με το μακιγιάζ που επιθυμείτε.

Ολοκληρώστε ψεκάζοντας ένα setting spray στο πρόσωπό σας, για να σταθεροποιήσετε όλο το makeup look σας.

Με αυτόν τον τρόπο, η κάλυψη θα διαρκέσει όλη την ημέρα και δε θα στεγνώσει ούτε θα ξεφλουδίσει το δέρμα.